Reteta zilei: Pizza de casa cu sunca, cascaval si mozzarella
PrinteazaPizza de casa cu sunca, cascaval si mozzarella din: faina, ou, apa, drojdie, sare, ulei de masline, sunca de praga, carnati, cascaval, mozzarella, sare, piper.
Ingrediente pentru blat:
- 500 g faina
- 1 ou
- 1 cana de apa
- 1 plic drojdie uscata
- sare
- 3 lg ulei masline
Ingrediente pentru umplutura:
- 300gr sunca de praga
- 4-5 carnati
- 500gr cascaval
- 500gr mozzarella
- sos de pizza
- sare
- piper
Mod de preparare:
Blatul: Se amesteca faina cu drojdia si sarea. Se adauga oul, uleiul si apa si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa la dospit 2 ore si jumatate.
Ingredientele pentru umplutura se taie bucatele, cascavalul si mozzarella se dau prin razatoare.
Dupa ce aluatul este dospit se aranjeaza in tava de aragaz, se adauga sosul de pizza, un strop de sare si piper. Se pun rand pe rand sunca de praga, carnatii, mozzarella si cascavalul.
Se incinge cuptorul la 150-160C si se coace 30 de minute. Se serveste calda.
Pizza de casa cu sunca, cascaval si mozzarella
Pofta buna!
multumesc pentru reteta.
A iesit buna pizza ? Ca arata foarte bine 🙂