Reteta zilei: Pizza cu ardei iute
PrinteazaPizza cu ardei iute din: faina, drojdie, sare, zahar, apa, crema de branza, cheddar, mozzarella, ardei iute.
- 3 ¾ cani făină
- 2-½ lingurițe drojdie uscată
- ¾ lingurițe sare
- ¾ lingurițe zahar
- 1 ⅓ cană apa
Ingrediente topping:
- 200gr crema de brânză
- ½ căna brânză cheddar mărunțită
- 1 cană brânză mozzarella mărunțită
- 2 ardei iuti, copti si feliati
Mod de preparare:
Pentru aluat, intr-un bol mare combinați făina, drojdia, sarea și zahărul. Amestecati. Adăugați apa și framantati cu mixerul. Acoperiți vasul cu un prosop și lăsați să stea la temperatura camerei până când aluatul s-a dublat în volum, aproximativ 2 ore.
Odată crescut, împărțiți aluatul în trei porții. Adăugați faina pe o suprafata de lucru si intindeti unul din aluaturi. Restul de aluat il puteti congela sau puteti dubla sau tripla cantitatea de umplutura daca doriti sa faceti 3 pizza.
Preîncălziți cuptorul la 200C.
Introduceți aluatul de pizza în formă în cuptor și coaceți aproximativ 10 minute.
Apoi adaugati brânza si dati la cuptor sa se topeasca branza. Adaugati apoi ardeii.
Dati la cuptor pentru încă 15 minute.
Lasati să se răcească, taiati si serviti.
Pizza cu ardei iute
Pofta buna!