Reteta zilei: Piure de mere

Printeaza

Piure de mere din: mere, apa, zahar, lamaie, scortisoara.

Piure_de_mere_03

Ingrediente: 

  • 2 kg mere, curatate
  • 100 ml de apă
  • 100 g de zahăr
  • sucul de la 1 1/2 lamai
  • 1 lingura de scortisoara

 

 

 

 

Mod de preparare:

Se taie merele în bucăți mici. Se toarnă sucul de lamaie peste ele.

Piure_de_mere

 

Aduceti apa cu zaharul si scortisoara la fierbere, se reduce focul, se adaugă merele și se fierbe timp de 15 minute.

Pasati apoi la blender.

Piure_de_mere_02

 

Serviti piureul cald sau conservati in borcane si pastrati la rece.

 

Piure_de_mere_03

Piure de mere

Piure_de_mere_03

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Piure de napi cu unt

Piure de napi cu unt

Piure de napi cu unt din: napi, lapte, unt, sare. Ingrediente:  5 napi 2 cani lapte 2 linguri unt sare     Mod de preparare: Curatati napii. Aduceti la fierbere o oala cu 3 l apa cu sare si adaugati napii. Fierbeti timp de 25 de minute. Se topește untul, se încălzește puțin laptele și se […]

 

Piure de linte rosie

Piure de linte rosie 

Piure de linte rosie din: linte rosie, ridichi, ulei, cimbru, marar, ceapa, usturoi, otet, sare si piper. Ingrediente: 500 g linte rosie 8 ridichi de luna 4 linguri ulei 1 lingura cimbru 1 legatura marar 2 cepe 2 catei de usturoi 1 lingurita otet sare piper   Mod de preparare: Alegeti lintea, spalati-o si fierbeti-o in […]

 

Piure de ghimbir

Piure de ghimbir

Piure de ghimbir din: ghimbir, rubarba, zahar. Ingrediente: 1 kg de rubarbă 200 g zahar 2 linguri de sirop de ghimbir Mod de preparare: Se pune 1 kg de rubarbă tăiată în felii subtiri într-o tigaie, se toarnă 200 g de zahăr fin şi se încinge uşor tigaia, până s-a dizolvat tot zahărul. Se fierbe […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.