Reteta zilei: Piure de linte cu chimen
PrinteazaPiure de linte cu chimen din: linte, dafin, salvie, ulei de masline, ceapa, chimen, unt, sare, piper, usturoi.
Ingrediente:
- 225gr linte galbena
- 1 frunza dafin
- 8 frunze de salvie
- 1 lingura ulei de masline
- 3 cepe, tocate
- 1 lingurita seminte de chimen
- 4 linguri unt
- sare si piper
- 1 catel usturoi, tocat
Mod de preparare:
Puneti lintea intr-o cratita, acoperiti cu apa si aduceti la fierbere. Cu o paleta luati spuma, reduceti focul la mic, adaugati frunza de dafin, frunzele de salvie si gatiti 30-40 de minute. Daca este nevoie, mai adaugati apa.
Intre timp, adaugati uleiul intr-o tigaie si gatiti ceapa, semintele de chimen si usturoiul timp de 3 minute, amestecand ocazional. Incorporati peste linte si mai gatiti cateva minute.
Scurgeti si pastrati lichidul. Scoateti dafinul si adaugati in blender, impreuna cu untul si procesati bine.
Adaugati 7 linguri de lichid si proceasti pana se omogenieaza.
Asezonati, iar daca este necesar, mai adaugati lichid, astfel incat sa obtineti piureul omogen.
Serviti cald, cu turte de porumb.
Piure de linte cu chimen
Pofta buna!