Reteta zilei: Piure de linte cu chimen

Printeaza

Piure de linte cu chimen din: linte, dafin, salvie, ulei de masline, ceapa, chimen, unt, sare, piper, usturoi.

Piure de linte cu chimen

Piure de linte cu chimen

Ingrediente: 

  • 225gr linte galbena
  • 1 frunza dafin
  • 8 frunze de salvie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 cepe, tocate
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 4 linguri unt
  • sare si piper
  • 1 catel usturoi, tocat

 

Mod de preparare:

Puneti lintea intr-o cratita, acoperiti cu apa si aduceti la fierbere. Cu o paleta luati spuma, reduceti focul la mic, adaugati frunza de dafin, frunzele de salvie si gatiti 30-40 de minute. Daca este nevoie, mai adaugati apa.

Piure de linte cu chimen
Intre timp, adaugati uleiul intr-o tigaie si gatiti ceapa, semintele de chimen si usturoiul timp de 3 minute, amestecand ocazional. Incorporati peste linte si mai gatiti cateva minute.

Scurgeti si pastrati lichidul. Scoateti dafinul si adaugati in blender, impreuna cu untul si procesati bine.

Adaugati 7 linguri de lichid si proceasti pana se omogenieaza.

Piure de linte cu chimen
Asezonati, iar daca este necesar, mai adaugati lichid, astfel incat sa obtineti piureul omogen.

Serviti cald, cu turte de porumb.

Piure de linte cu chimen

Piure de linte cu chimen

Piure de linte cu chimen

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.