Reteta zilei: Piure de dovleac

Printeaza

Piure de dovleac din: dovleac, unt de migdale, sirop de artar, scortisoara, ghimbir, sare, piper.

Poate te intereseaza si Piure de masline verzi cu capere si ansoa

Piure_de_dovleac_05

Piure de dovleac

Ingrediente:

  • 600gr dovleac cuburi
  • 2½ linguri unt de migdale
  • 1 lingura sirop de arțar
  • 1½ lingurite de scortisoara
  • ¼ linguriță ghimbir
  • sare și piper negru proaspat macinat

Mod de preparare:

Adaugati dovleacul intr-un castron si dati la microunde timp de 6 minute. Se amesteca si mai dati inca 4 minute.

Piure_de_dovleac

Se amestecă din nou si se mai da la microunde aproximativ 1-3 minute. Pasati apoi dovleacul pana obtineti un piure uniform.

Piure_de_dovleac_02

Adăugați untul de migdale, sirop de artar, scorțișoară, ghimbir și se condimentează cu sare și piper.

Piure_de_dovleac_03

Se amestecă bine si se serveste.

Piure_de_dovleac_05

Piure de dovleac

Piure_de_dovleac_04

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Nu-mi palce piureul de dovleac, nu am mancat niciodata, dar stiu sigur ca nu-mi place!

  2. Gabriela Martin

    Nici eu n-am gustat

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.