Reteta zilei: Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci

Printeaza

Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci din: ulei, ceapa, faina, supa, sfecla, smantana, mustar, otet, unt, ciuperci, patrunjel, cartofi, lapte, verdeta, sare, piper.

Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci

Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci

Ingrediente: 

  • 1 linguri ulei
  • 1 ceapa, tocata
  • 3 linguri faina
  • 300ml supa
  • 675gr sfecla, curatata si tocata
  • 75ml smantana
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura otet
  • 2 linguri unt
  • 225gr ciuperci, tocate
  • 3 linguri patrunjel

Ingrediente piure de cartofi:

  • 900gr cartofi, cuburi
  • 150ml lapte
  • 1 lingura verdeata
  • sare si piper

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 190C. Ungeti un vas termorezistent.
Intr-o tigaie mare incalziti ulei si gatiti ceapa cateva minute. Adaugati faina, incorporati supa si amestecati bine.

Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci
Adaugati sfecla, smantana, mustarul si otetul.

Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci
Pentru pregatirea piureului, fierbeti cartofii in apa sarata timp de 20 de minute. Scurgeti si adaugai laptele, pasati, adaugati verdeata si sare si piper.
Adaugati piureul in vasul pregatit. Formati o gaura in mijloc si adaugati mixul de sfecla.

Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci
Topiti untul, adaugati ciupercile si asezonati, adaugati si patrunjel. Gatiti cateva minute.
Transferati mixul de ciuperci peste sfecla. Acoperiti si gatiti in cuptor 30 de minute.

Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci
Serviti preparatul garnisit cu patrunjel.

Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci

Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci

Piure de cartofi cu sfecla si ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.