Reteta zilei: Piept de pui pe pat de ciuperci
PrinteazaPiept de pui pe pat de ciuperci din: piept de pui, parmezan, pesmet, pudra de usturoi, ou, ciuperci, usturoi, unt, suc de lamaie, sare, piper.
- 3 jumătăți de piept de pui
- 1/4 cană parmezan
- 1/4 cană pesmet
- 1/2 lingură pudră de usturoi
- 1 ou
- 2 cesti de ciuperci feliate
- 2 căței de usturoi tocat
- 2 linguri unt feliat
- 1/2 lingura suc de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Într-un castron puțin adânc, combinați parmezan, pesmet și usturoi praf.
Într-un vas separat, bateți ușor oul cu o furculiță.
Preîncălziți cuptorul la 190C.
Tapetați vasul de copt cu folie. Întindeți ciupercile în fundul vasului. Se acoperă cu usturoi tocat, unt feliat și suc de lămâie.
Condimentați puiul cu sare și piper pe toate părțile. Scufundați fiecare piept de pui în ou, apoi în amestecul de pesmet preparat. Așezați deasupra ciupercilor.
Dati la cuptor timp de 50 de minute.
Lasati sa se odihneasca apoi serviti.
Piept de pui pe pat de ciuperci
Pofta buna!





