Reteta zilei: Piept de pui la gratar cu sos de mango

Printeaza

Piept de pui la gratar cu sos de mango din: piept de pui, chimion, praf de usturoi,sare, piper, ulei de masline, suc de limeta, mango, ceapa rosie, ardei iute, coriandru.

Piept de pui la gratar cu sos de mango

Piept de pui la gratar cu sos de mango

Ingrediente pentru pui la gratar:

  • 2 buc piept de pui fara piele
  • ¼ lingurita chimion macinat
  • ¼ lingurita praf de usturoi
  • 1/8 lingurita de sare
  • ¼ lingurita piper negru macinat
  • 2 lingurite ulei de masline
  • Sucul de la 3 limete

Ingrediente pentru sosul de mango:

  • 1 mango, tocat
  • 2 linguri ceapa rosie, tocata
  • 2 ardei iuti, fara semințe, tocat
  • 2 linguri coriandru tocat
  • Sucul de la 4 limete
  • sare, dupa gust

Mod de preparare:

Preincalziti gratarul la foc mediu. Puneti puiul pe o farfurie mare. Ungeti puiul cu ulei de masline pe ambele parti, presarati chimen, praf de usturoi, sare și piper, apoi stoarceti suc de limeta.

Piept de pui la gratar cu sos de mango

Puneti carnea de pui pe gratar si frigeti cate 6-8 minute pe fiecare parte. Acoperiti cu folie de aluminiu si lasati sa se odihneasca in timp ce faceti sosul de mango.

Piept de pui la gratar cu sos de mango

Pentru prepararea sosului, adaugati toate ingredientele intr-un mic bol si se amesteca impreuna.

Piept de pui la gratar cu sos de mango

Serviti pieptul de pui cu sos de mango.

Piept de pui la gratar cu sos de mango

Piept de pui la gratar cu sos de mango

 

Piept de pui la gratar cu sos de mango

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Fuuuuu, ce bine arata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.