Reteta zilei: Piept de pui in crusta de pesmet
PrinteazaPiept de pui in crusta de pesmet din: piept de pui, lapte batut, pesmet, fulgi de cartofi, faina, praf de ceapa, praf de usturoi, amidon de porumb, zahar, usturoi, sare, piper, boia de ardei, ulei de masline.
Ingrediente:
- 4 bucati piept de pui fara piele, dezosat
- 1 ceasca lapte batut
- 1 ceasca pesmet
- 1/3 cana fulgi de cartofi
- 1/2 cana faina
- 1 lingurita praf de ceapa
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1 lingurita amidon de porumb
- 1 lingurita de zahar
- 1 lingurita de usturoi
- 1 lingurița de sare
- 1 lingurita de piper
- 1 lingurita boia de ardei
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Puneti pieptul de pui intr-un vas termorezistent si acoperiti cu lapte batut. Puneți in frigider și se lasa la macerat timp de 2 ore. Combinati restul de ingrediente, cu excepția uleiului de masline. Puneți amestecul intr-un vas.
Preincalziti cuptorul la 180C. Incalziti ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu. Surgeti pieptul de pui si dati prin amestecul de pesmet.
Prajiti in tigaie cate 3-5 minute pe fiecare parte. Puneti intr-un vas termorezistent si dati la cuptor pentru 30 minute.
Piept de pui in crusta de pesmet
Pofta buna!
Arata foarte bine pieptul de pui 🙂
Un fel de snitel 🙂