Reteta zilei: Piept de pui in crusta de pesmet

Printeaza

Piept de pui in crusta de pesmet din: piept de pui, lapte batut, pesmet, fulgi de cartofi, faina, praf de ceapa, praf de usturoi, amidon de porumb, zahar, usturoi, sare, piper, boia de ardei, ulei de masline.

Piept de pui in crusta de pesmet

Piept de pui in crusta de pesmet

Ingrediente:

  • 4 bucati piept de pui fara piele, dezosat
  • 1 ceasca lapte batut
  • 1 ceasca pesmet
  • 1/3 cana fulgi de cartofi
  • 1/2 cana faina
  • 1 lingurita praf de ceapa
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingurita amidon de porumb
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de usturoi
  • 1 lingurița de sare
  • 1 lingurita de piper
  • 1 lingurita boia de ardei
  • 2 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Puneti pieptul de pui intr-un vas termorezistent si acoperiti cu lapte batut. Puneți in frigider și se lasa la macerat timp de 2 ore. Combinati restul de ingrediente, cu excepția uleiului de masline. Puneți amestecul intr-un vas.

Piept de pui in crusta de pesmet

Preincalziti cuptorul la 180C. Incalziti ulei de masline intr-o tigaie la foc mediu. Surgeti pieptul de pui si dati prin amestecul de pesmet.

Piept de pui in crusta de pesmet

Prajiti in tigaie cate 3-5 minute pe fiecare parte. Puneti intr-un vas termorezistent si dati la cuptor pentru 30 minute.

Piept de pui in crusta de pesmet

Piept de pui in crusta de pesmet

Piept de pui in crusta de pesmet

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Arata foarte bine pieptul de pui 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.