Reteta zilei: Piept de pui cu legume si ierburi de provence

Printeaza

Piept de pui cu legume si ierburi de provence din: ulei de masline, mustar dijon, usturoi, ierburi de provence, piept de pui, ceapa, morcovi, pastarnac, cartofi rosii, sare, piper.

Piept_de_pui_cu_legume_si_ierburi_de_provence_11

Piept de pui cu legume si ierburi de provence

Ingrediente:

  • 1/4 ceasca ulei de masline
  • 1/3 ceasca de mustar dijon
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 1 lingura ierburi de provence
  • 2 piepti de pui, dezosati
  • 1 ceapa, tocata
  • 6 morcovi, tocati
  • 5 radacini pastarnac, tocat
  • 3 cartofi rosii, tocati
  • Sare si piper negru proaspat macinat

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200C. Intr-un bol, amestecati impreuna ulei de masline, mustar dijon, usturoi si ierburile de provence. Taiati fiecare piept de pui in trei parti egale. Folositi o spatula mica si raspanditi o mica parte din amestecul de ierburi peste pui. Asezonati cu sare si piper si dati la frigider.

Piept_de_pui_cu_legume_si_ierburi_de_provence_03

Puneti ceapa, morcovii, pastarnacul, cartofii si cartofii rosii intr-un vas de copt mare. Asezonati bine cu sare si piper. Se toarna amestecul de ierburi ramas peste toate legumele si se amesteca pana cand totul este bine combinat. Dati la cuptor pentru aproximativ 20 de minute.

Piept_de_pui_cu_legume_si_ierburi_de_provence_09

Scoateti din cuptor si adaugati carnea de pui, dati din nou la cuptor si mai gatiti pentru aproximativ 12 minute. Serviti preparatul cald.

Piept_de_pui_cu_legume_si_ierburi_de_provence_10

Piept de pui cu legume si ierburi de provence

Piept_de_pui_cu_legume_si_ierburi_de_provence_12

Pofta buna!

 

Reteta a fost oferita de Restaurantedelux.ro

 

1 comentariu

  1. Mi-ai facut pofta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.