Reteta zilei: Piept de curcan la tava

Printeaza

Piept de curcan la tava din: piept de curcan, usturoi, mustar, rozmarin, salvie, cimbru, sare de mare, piper, ulei de masline, lamaie, vin alb.

Piept_de_curcan_la_tava_05

Ingrediente:

  • 1 piept de curcan
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 2 lingurite mustar
  • 1 lingura frunze de rozmarin, tocat
  • 1 lingura frunze de salvie , tocata
  • 1 lingurita de frunze de cimbru, tocat
  • 2 lingurita sare de mare
  • 1 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lamaie, stoarsa
  • 1 ceasca de vin alb

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 150C. Se clateste pieptul de curcan in apa rece si se usuca cu prosoape de hartie.

Așezati intr-o tava. Combinati usturoiul, mustarul, rozmarin, salvie, cimbru, sare, piper, ulei de masline si suc de lamaie.

Piept_de_curcan_la_tava

Frecati pieptul de curcan cu amestecul de ierburi.

Adaugati 1 pahar de vin alb in tava si dati la cuptor 2 ore.

Se adauga putina apa in tava in cazul in care se evapora tot lichidul din tava.

Piept_de_curcan_la_tava_04

Scoateti din cuptor, acoperiti pieptul de curcan cu folie.

Lasati sa se odihneasca la temperatura camerei timp de cel putin 15 minute.

Feliati si serviti.

Piept_de_curcan_la_tava_05

Piept de curcan la tava

 

Piept_de_curcan_la_tava_06

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Curcan la tava cu mere si bacon

Curcan la tava cu mere si bacon din: curcan, bacon, boia, piper, ulei, mere, sare. Ingrediente: un curcan de 3-5 kg 200 g felii bacon boia piper 3-4 linguri ulei pentru interior: 2 mere golden sare   Mod de preparare: Se dezosează curcanul cu un cuţit bine ascuţit, se spală si se umple cu felii […]

 

Curcan la tavă cu varza si boia

Curcan la tavă: curcan, untura, varza acra, sare, boia de ardei. Ingrediente: 1 curcan 150 g untură 300 g varză acră sare boia de ardei   Mod de preparare: Cureţi curcanul, îl speli, îl ştergi cu un şervet, îl sărezi şi îl freci cu piper şi boia. Ungi curcanul cu untură şi îl înveleşti în […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.