Reteta zilei: Peste prajit pe pat de tocana de legume

Printeaza

Peste prajit pe pat de tocana de legume din: ulei de masline, ceapa, morcov, telina, usturoi, rosii, fasole, supa de pui, apa, salvie, sare, piper, peste, patrunjel.

Peste_prajit_pe_pat_de_tocana_de_legume_05

Peste prajit pe pat de tocana de legume

Ingrediente:

  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapa, cuburi
  • 1 ceasca morcov cubulete
  • 1 ceasca telina cubulete
  • 3-4 catei de usturoi tocat
  • 2 cesti rosii cubulete
  • 2 cutii fasole
  • 4 cesti supa de pui
  • 1 cana de apa
  • 2 linguri de salvie proaspătă
  • ½ lingurita sare
  • ¼ lingurita piper macinat
  • 4 file-uri de peste
  • ulei, sare și piper pentru pește
  • Pătrunjel, pentru ornat

Mod de preparare:

Într-o oală incalziti ulei la foc mediu. Se adauga ceapa și se amestecă timp de două minute. Adăugați morcovii, telina si usturoiul, gatiti aproximativ 5 minute, amestecand ocazional.

Peste_prajit_pe_pat_de_tocana_de_legume

Adaugati fasolea impreuna cu supa, 1 ceasca de apă, plante și roșii, sare și piper și se aduce la fierbere. Dati focul la mic, se acoperă și se fierbe ușor timp de 10-15 minute.

Peste_prajit_pe_pat_de_tocana_de_legume_02

Incalziti uleiul de masline într-o tigaie din fontă, asezonati pestele cu sare și piper. Frigeti pe fiecare parte in tigaie cate 2-3 minute.

Peste_prajit_pe_pat_de_tocana_de_legume_03

Așezați tocana de legume într-un bol mare, adaugati peștele prăjit și garnisiti cu pătrunjel proaspăt, apoi serviti imediat.

Peste_prajit_pe_pat_de_tocana_de_legume_04

Peste prajit pe pat de tocana de legume

Peste_prajit_pe_pat_de_tocana_de_legume_07

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. Ce bine arata tocana

  2. Vreau si eu, mai ales entru pestele ala, arata demential

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.