Reteta zilei: Peste marinat la gratar
PrinteazaPeste marinat la gratar din: portocala, lime, vin alb, ulei de masline, usturoi, piper cayenne, sare, file de peste, oregano, tortilla, sos.
Ingrediente:
- coaja si sucul de la 1 portocala
- sucul de la 1 lime
- 3 linguri vin alb
- 2 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 1/2 lingurite piper cayenne
- 1 lingurita sare
- 4 bucati file de peste
- oregano, pentru servire
- tortilla si sos, pentru servire
Mod de preparare:
Intr-un bol mare adaugati sucul si coaja de portocala, adaugati restul ingredienteleor, iar apoi asezati pestele. Amestecati usor, astfel incat pestele sa isi ia condimente pe ambele parti. Pastrati deo[arte 1 ora, intorcand la jumatatea timpului.
Incalziti gratarul foarte bine si asezati pestele. Rumeniti 3-4 minute pe fiecare parte.
Garnisiti preparatul cu oregano si serviti cu tortilla si sos.
Peste marinat la gratar
Pofta buna!