Reteta zilei: Peste marinat la gratar

Printeaza

Peste marinat la gratar din: portocala, lime, vin alb, ulei de masline, usturoi, piper cayenne, sare, file de peste, oregano, tortilla, sos.

Peste marinat la gratar

Ingrediente: 

  • coaja si sucul de la 1 portocala
  • sucul de la 1 lime
  • 3 linguri vin alb
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi, zdrobit
  • 1/2 lingurite piper cayenne
  • 1 lingurita sare
  • 4 bucati file de peste
  • oregano, pentru servire
  • tortilla si sos, pentru servire

 

Mod de preparare:

Intr-un bol mare adaugati sucul si coaja de portocala, adaugati restul ingredienteleor, iar apoi asezati pestele.

Amestecati usor, astfel incat pestele sa isi ia condimente pe ambele parti. Pastrati deo[arte 1 ora, intorcand la jumatatea timpului.

Peste marinat la gratar
Incalziti gratarul foarte bine si asezati pestele.

Rumeniti 3-4 minute pe fiecare parte.

Peste marinat la gratar
Garnisiti preparatul cu oregano si serviti cu tortilla si sos.

Peste marinat la gratar

Peste marinat la gratar

Peste marinat la gratar

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Peşte la grătar cu sos de patrunjel

Peste la gratar cu curry

Peste la gratar cu curry din: peste, coriandru, sare, piper, fasole, ceapa, rosii, morcov, castravete, curry. Ingrediente: 1 peşte de mărime potrivită coriandru sare piper fasole verde ceapă roşii morcov castravete curry   Mod de preparare: Peştele se curăţă de intestine şi se crestează în câteva locuri, mai adânc, pe ambele feţe. Se pune la […]

Peste pe gratar

Peste pe gratar

Peste pe gratar din: peste, sare. Ingrediente: peste sare       Mod de preparare: Se înfige peştele, întreg sau tăiat în bucăţi potrivite, într-o frigăruie de oţel. Se presară cu sare şi se frige pe grătar de cărbuni, pe ambele părţi.   Pofta buna!

 

Peste plat cu legume

Reteta zilei: Peste la gratar cu legume calde

Peste la gratar cu legume calde din: ulei de masline, usturoi, ceapa rosie, rosii cherry, fasole neagra, porumb, masline, chimen, coriandru, sare, peste, chili, boia. Ingrediente legume calde:  1 linguriță de ulei de măsline 2 catei de usturoi proaspat, tocat marunt ½ ceasca cubulete de ceapa rosie 1 1/2 cani de rosii chrry 1 cutie […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.