Reteta zilei: Peste la gratar cu vinegreta de lamaie

Printeaza

Peste la gratar cu vinegreta de lamaie din: suc de lamaie, ulei de masline, usturoi, coaja de lamaie, busuioc, capere, peste alb.

Poate te intereseaza si:

 

Peste la gratar cu vinegreta de lamaie

Peste la gratar cu vinegreta de lamaie

Ingrediente:

  • 1 1/2 linguri suc proaspat de lamaie
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1/4 linguriță coaja de lămâie rasă
  • 1 1/2 linguri busuioc proaspăt tocat sau 3 lingurite busuioc uscat
  • 1 lingurite capere
  • 2 bucati peste alb, file

 

 

Mod de preparare:

Amestecati suc de lamaie, ulei de masline, usturoi zdrobit si coaja de lamaie rasă într-un castron mic si amestecati bine. Se adauga 1 lingură busuioc proaspăt și capere.

Peste la gratar cu vinegreta de lamaie

Asezonati vinaigreta cu sare și piper. Aezonati pestele cu sare și piper. Ungeti cu 1 lingura de vinegreta si asezati pe gratarul incins.

Peste la gratar cu vinegreta de lamaie

Frigeti pe fiecare parte aproximativ 4-6 minute.

Peste la gratar cu vinegreta de lamaie

Transferati peștele pe farfurii. Stropiti cu restul de vinegreta si garnisiti cu restul de busuioc. Serviti imediat.

Peste la gratar cu vinegreta de lamaie

Peste la gratar cu vinegreta de lamaie

Peste la gratar cu vinegreta de lamaie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.