Reteta zilei: Peste la gratar cu vinegreta de lamaie
PrinteazaPeste la gratar cu vinegreta de lamaie din: suc de lamaie, ulei de masline, usturoi, coaja de lamaie, busuioc, capere, peste alb.
Poate te intereseaza si:
- Peste la gratar cu sos iute
- Cum se prepara Peste la gratar in stil traditional italian
- Peste la Gratar
Ingrediente:
- 1 1/2 linguri suc proaspat de lamaie
- 1 lingura de ulei de masline
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 1/4 linguriță coaja de lămâie rasă
- 1 1/2 linguri busuioc proaspăt tocat sau 3 lingurite busuioc uscat
- 1 lingurite capere
- 2 bucati peste alb, file
Mod de preparare:
Amestecati suc de lamaie, ulei de masline, usturoi zdrobit si coaja de lamaie rasă într-un castron mic si amestecati bine. Se adauga 1 lingură busuioc proaspăt și capere.
Asezonati vinaigreta cu sare și piper. Aezonati pestele cu sare și piper. Ungeti cu 1 lingura de vinegreta si asezati pe gratarul incins.
Frigeti pe fiecare parte aproximativ 4-6 minute.
Transferati peștele pe farfurii. Stropiti cu restul de vinegreta si garnisiti cu restul de busuioc. Serviti imediat.
Peste la gratar cu vinegreta de lamaie
Pofta buna!