Reteta zilei: Peperonata cu vrabioara de vitel

Printeaza

O reteta de Peperonata cu vrabioara de vitel din: ardei grasi, ardei capia, vrabioara de vitel, unt, rosii in bulion, ceapa, ulei de masline, usturoi, oregano, patrunjel, sare si piper.

Peperonata cu vrabioara de vitel

Ingrediente:

  • 2 ardei grasi verzi
  • 3 ardei capia rosii
  • 300 g vrabioara de vitel
  • 50 g unt
  • 250 g rosii in bulion
  • 2 cepe
  • 30 ml ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingurita rasa oregano uscat
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţaţi vrăbioara de pieliţe şi tendoane, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu şerveţele absorbante. Presăraţi vrăbioara cu sare şi piper, după care prăjiţi-o în unt, la foc mare câte 2-3 minute pe fiecare parte, apoi scoateţi-o pe o farfurie şi păstraţi-o acoperită la cald.

Peperonata_cu_vrabioara_de_vitel

Curăţaţi ceapa şi ardeii, spălaţi- le, apoi tăiaţi ceapa julienne iar ardeii tăiaţi-i în fâşii de circa 2 cm. Caliti in ulei ceapa pana cand se inmoaie, adaugati ardeii si usturoiul tocat marunt.

Peperonata_cu_vrabioara_de_vitel_02

Caliti ingredientele 15 minute la foc potrivit, dupa care puneti rosiile in cubulete si sucul acestora.

Peperonata_cu_vrabioara_de_vitel_03

Taiati vrabioara in feliute subtiri si puneti-le in tigaia cu ardei.

Peperonata_cu_vrabioara_de_vitel_04

Adaugati oregano, potrivit de sare si piper si lasati sa mai fiarba 10 minute la foc mic.

Peperonata_cu_vrabioara_de_vitel_05

Peperonata cu vrabioara de vitel

Peperonata cu vrabioara de vitel

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.