Reteta zilei: Paste cu vita si sos de smantana
PrinteazaPaste cu vita si sos de smantana din: unt, ciuperci, ceapa, usturoi, vita, sare, piper, boia, supa de vita, smantana lichida, paste, smantana, parmezan, patrunjel.
Ingrediente:
- 2 linguri de unt
- 240 gr ciuperci feliate
- 1 cană de ceapă cuburi
- 3 catei de usturoi tocat
- 1 kg carne tocata de vita
- 1 lingurita sare
- 1 linguriță de piper negru
- 1 linguriță boia
- 2 cesti supa de vită
- 1 cană smantana lichida
- 2 cani paste
- ½ cana smantana
- ¼ cană parmezan ras
- 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat
Mod de preparare:
Se adauga untul într-o tigaie mare la foc mare.
După ce s-a topit, se adauga ciupercile si ceapa.
Gatiti 5-6 minute, apoi se adauga usturoiul si gatiti pentru încă un minut.
Se adauga carnea de vită și gatiti inca 6-8 minute.
Scurgeti orice grăsime, apoi se adauga sare, piper și boia de ardei.
Se toarnă supa si smantana lichida, apoi se adauga pastele.
Se amestecă totul pentru a se combina.
Reduceti focul la mic, se acoperă și se fierbe timp de 20-25 de minute.
Se scoate capacul și incorporeaza restul de smantana.
Acoperiti cu parmezan si patrunjel și serviti.
Paste cu vita si sos de smantana
Pofta buna!