Reteta zilei: Paste umplute
PrinteazaPaste umplute din: vita, paste, ceapa, usturoi, rosii, sos de rosii, busuioc, mozzarella, parmezan, ulei, sare si piper.
- 1/2 kg carne tocata vita
- 20 paste de umplut
- 1 ceapa tocata
- 3 căței de usturoi tocat
- 2 roșii
- 2 linguri sos de roșii
- 1/3 linguriță de busuioc uscat
- 1 cană de brânză mozzarella, rasă
- 1/3 cană de parmezan, ras
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare si piper
Mod de preparare:
Aduceți o oală mare cu apă ușor sărată la fierbere. Adăugați pastele și gătiți timp de 8 minute, scurgeți-le.
Curățați roșiile, dupa ce le-ati crestat si le-ati oparit. Maruntiti.
Preîncălziți cuptorul la 175C.
Într-o tigaie mare încălziți 2 linguri de ulei de măsline. Sotati ceapa pentru aproximativ 3 minute. Adăugați carnea de vită și gătiți-o cu ceapă la foc mediu până când carnea nu mai este roz, aproximativ 10-15 minute.
Se amestecă roșiile și pasta de roșii, busuiocul, sarea și piperul. Gatiti inca 5 minute. Adăugați usturoi și opriți focul.
Umpleți pastele cu amestecul de carne, folosind o linguriță și aranjați-le într-un vas de copt uns înainte.
Presarti mozarella.
Acoperiți cu folie și coaceți timp de 30 de minute. Scoateți folia, presărați parmezan și coaceți încă 10 minute.
Se lasă să se odihnească 3 minute și se servește.
Paste umplute
Pofta buna!





