Reteta zilei: Paste umplute cu spanac si ricotta

Printeaza

Paste umplute cu spanac si ricotta din: paste, passata, spanac, pesmet, lapte, ulei de masline, ricotta, nucsoara, pasta de masline, parmezan, nuci de pin, sare, piper.

Paste umplute cu spanac si ricotta

Paste umplute cu spanac si ricotta

Ingrediente: 

  • 350gr paste in forma de scoici
  • 450ml passata
  • 275gr spanac
  • 50gr pesmet
  • 120ml lapte
  • 4 linguri ulei de masline
  • 250gr branza ricotta
  • 1 praf nucsoara
  • 1/2 lingurita pasta de masline
  • 25gr parmezan, ras
  • 25gr nuci de pin
  • sare si piper

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 180C. Fierbeti pastele al dente. Scurgeti, clatiti cu apa rece si pastrati deoparte.

Paste umplute cu spanac si ricotta
Scurgeti spanacul prin strecuratoare.

Paste umplute cu spanac si ricotta

La blender adaugati pesmetul, laptele, 3 linguri ulei, spanacul si ricotta, asezonati cu sare, piper si nucsoara si procesati pana la omogenizare.

Paste umplute cu spanac si ricotta
Amestecati impreuna passata, usturoiul, uleiul si pasta de masline. Transferati intr-un vas termorezistent.

Paste umplute cu spanac si ricotta
Umpleti pastele cu mixul de spanac si ricotta si asezati in tava peste sosul de rosii.

Paste umplute cu spanac si ricotta
Dati la cuptor 15 minute. Presarati parmezanul si nucile de pin si mai dati la cuptor cateva minute.

Paste umplute cu spanac si ricotta
Serviti preparatul cald.

Paste umplute cu spanac si ricotta

Paste umplute cu spanac si ricotta

Paste umplute cu spanac si ricotta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.