Reteta zilei: Paste cu sos carbonara

Printeaza

Paste cu sos carbonara din: penne, bacon, ceapa, usturoi, sare, zahar, smantana, parmezan, oua, coaja de lamaie, piper.

Paste_cu_sos_carbonara_06

Paste cu sos carbonara

Ingrediente: 

  • 220 g penne
  • 5-6 felii bacon, maruntit
  • 1 ceapa feliata
  • 1 cățel de usturoi tocat
  • ¼ linguriță de sare
  • ½ linguriță de zahăr

Ingrediente sos carbonara:

  • ¼ cană smantana
  • ½ ceasca parmezan, proaspat ras
  • 2 oua
  • coaja de la ½ lamaie
  • ¼ linguriță de sare
  • piper negru

Mod de preparare:

Intr-o tigaie, se adauga ulei de masline si se rumeneste bacon-ul. Se scurge si se pastreaza deoparte.

Paste_cu_sos_carbonara
Se prepară sosul amestecand toate ingredintele împreună într-un castron. Pastrati deoparte.

Paste_cu_sos_carbonara_02
Se umple un vas mare cu apă și se aduce la fierbere. Se adaugă sare și se toarnă în pastele. Gatiti al dente.

In aceeasi tigaie, se adauga ceapa si gatiti la foc mediu 5-7 minute.

Paste_cu_sos_carbonara_03

Se adaugă usturoi, sare și zahăr și gatiti timp de un minut. Opriti focul.
Scurgeti pastele si incorporati in sos.

Paste_cu_sos_carbonara_04

 

Porniti focul si se adaugă bacon.

Paste_cu_sos_carbonara_05
Amestecati si gatiti 2-3 minute. Opriti focul, lasati sa se odihneasca.
Serviti pastele calde.

Paste_cu_sos_carbonara_06

Paste cu sos carbonara

Paste_cu_sos_carbonara_06

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Fac si eu azi, arata prea bine 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.