Reteta zilei: Paste cu sos pesto de broccoli – usor de preparat

Printeaza

Paste cu sos pesto de broccoli din: paste, mozzarella, broccoli, nuci de pin, usturoi, coaja de lamaie, lamaie, parmezan, sare, piper rosu.

Paste_cu_sos_pesto_de_broccoli_06

Ingrediente: 

  • 400gr paste
  • 240gr mozzarella

Ingrediente sos pesto:

  • 1 broccoli
  • ½ ceasca nuci de pin
  • 2 catei de usturoi, felii
  • ½ lingurita coaja de lamaie
  • ½ lamaie, stoarsa
  • ½ ceasca parmezan ras
  • ½ linguriță de sare
  • ½ lingurita piper rosu zdrobit
  • 5 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

Aduceti o oală de apă sărată la fiert.
Între timp, pregatiti broccoli. Fierbeti 2 minute. Transferati in apa cu gheata, iar apoi scurgeti pe prosoape de hartie.

Paste_cu_sos_pesto_de_broccoli
Intr-o tigaie rumeniti nucile de pin.

Paste_cu_sos_pesto_de_broccoli_02
Intr-un blender adaugati broccoli, nuci, usturoi, coaja de lamaie, suc de lamaie, parmezan, sare și piper roșu zdrobit. Procesati pana se omogenizeaza.

Paste_cu_sos_pesto_de_broccoli_03
Aduceti o oală mare de apă la fiert. Adaugă un vârf de cuțit de sare. Se adaugă pastele și se fierb al dente.Scurgeti si puneti din nou in oala.

Paste_cu_sos_pesto_de_broccoli_04
Se adauga pesto, împreună cu puțină apă in care ati gatit pastele. Amestecati. Adaugati mozzarella si se amesteca din nou.

Paste_cu_sos_pesto_de_broccoli_05
Serviti pastele imediat.

Paste_cu_sos_pesto_de_broccoli_06

Paste cu sos pesto de broccoli

Paste_cu_sos_pesto_de_broccoli_06

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

 

Reteta zilei: Paste cu sos pesto aromat

Paste cu sos pesto aromat din: mazare, ulei de masline, usturoi, nuci, suc de lamaie, sare de mare, menta, paste. Ingrediente: ½ ceasca de mazăre 2 linguri ulei de măsline 1 catel usturoi, zdrobit 1⅓ ceasca nuci sucul de la ½ lamâie ½ linguriță sare de mare 1 lingura menta proaspata 200gr paste, dupa preferinta […]

 

Paste cu sardele si capere

Paste cu sardele si capere

Paste cu sardele si capere din: paste, rosii, ton in ulei, fileuri de sardele, capere, ulei de masline, sare grunjoasa, sare, piper si parmezan. Ingrediente: 400 g paste-cochilie 5 roşii 200 g ton în ulei 2 fileuri de sardele în ulei 2 lin­guri capere 3 linguri ulei de măsline sare grunjoasă sare piper măcinat parmezan […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Nu prea-mi place cum arata sosul de pesto

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.