Reteta zilei: Paste cu sos de rosii si scoici
PrinteazaPaste cu sos de rosii si scoici din: paste, scoici, ulei de masline, unt, usturoi, rosie, vin alb, patrunjel, suc de lamaie, sare, piper.
Ingrediente:
- 300gr paste
- 10 scoici
- 1 lingură de ulei de măsline
- 1 lingura unt
- 1 cățel de usturoi
- 1 rosie, tăiata
- 1 cană de vin alb
- 1 rădăcină pătrunjel, tocat
- suc de lămâie
- sare si piper
Mod de preparare:
Gatiti pastele al dente, scurgeți și pastrati deoparte.
Între timp, spalati si uscati scoicile. Se condimentează cu sare și piper pe ambele părți.
Încălziți o tigaie mare, turnați ulei de măsline. Adăugați scoicile, gatiti cate 2 minute pe fiecare parte. Scoateți pe o farfurie.
Dati focul la mic, se adaugă untul și usturoiul. Sotati pentru 10 secunde și apoi adăugați roșiile.
Incorporati vinul, gatiti 30 de secunde. Se condimentează cu sare și piper, adaugati pătrunjelul și pastele. Se amestecă bine.
Serviți pastele calde cu scoici.
Paste cu sos de rosii si scoici
Pofta buna!





