Reteta zilei: Paste cu sos de legume si nuci de pin

Printeaza

Paste cu sos de legume si nuci de pin din: broccoli, sparanghel, ciuperci, rosii cherry, lamaie, ulei de masline, unt, usturoi, ceapa, patrunjel, nuci de pin, paste, smantana, vin, parmezan.

Paste cu sos de legume si nuci de pin

 

Ingrediente:

  • 1 ceasca broccoli
  • 5 fire de sparanghel, taiate felii
  • 1 ceasca ciuperci, feliate
  • 1 cana de roșii cherry, taiate in sferturi
  • 1 lamaie
  • 1/2 cana ulei de masline
  • 1 lingura unt
  • 2 catei de usturoi, tocat marunt
  • 1 ceapa, tocata
  • 1/2 cana patrunjel proaspat tocat
  • 2 linguri nuci de pin prajite
  • 1 pachet paste
  • Smantana, vin alb, parmezan optional

 

Mod de preparare:

Gatiti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o cratița medie, puneti 4 cesti de apa la fiert.

Gatiti broccoli si sparanghelul timp de 5 minute.

Opriti focul si pastrati deoparte.

Intr-o tigaie mica, combinati ulei de masline, unt, sucul de la o jumatate de lamaie, usturoiul si ceapa.

Paste cu sos de legume si nuci de pin

Fierbeti amestecul cateva minute. Adaugati ciupercile si sotati aproximativ 5 minute.

Adaugati patrunjelul și continuati sa gatiti pentru un minut.

Adaugati broccoli și sparanghelul si gatiti inca 2 minute.

Intr-un castron separat, se amesteca rosiile cherry cu sucul de la cealalta jumatate de lamaie, ulei de masline si coaja rasa de lamaie.

Paste cu sos de legume si nuci de pin

Puneti pastele pe un platou de servire.

Adaugați amestecul de legume sotate.

Apoi adaugati rosiile cherry.

Garnisiti cu nuci de pin prajite si toppinguri dupa preferinta.

Paste cu sos de legume si nuci de pin

Paste cu sos de legume si nuci de pin

Paste cu sos de legume si nuci de pin

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Reteta zilei: Paste cu sos de legume si cimbru

Paste cu sos de legume si cimbru din: ceapa rosie, supa, usturoi, vin rosu, dovlecei, ardei gras, rosii, cimbru, zahar, paste, sare, piper, masline. Ingrediente:  2 cepe rosii, curatate si taiate in sferturi 150ml supa 1-2 catei de usturoi, zdrobit 4 linguri vin rosu 2 dovlecei, taiati bucati 1 ardei gras galben, fara seminte 400gr […]

 

Paste cu legume si carne de vita

Reteta zilei: Paste cu sos de branza si legume

Paste cu sos de branza si legume din: sparanghel, mazare, porumb, ardei gras, morcovi, ceapa verde, paste, crema de branza, iaurt, suc de lamaie, patrunjel, sare, piper, rosii uscate. Ingrediente:  225gr sparanghel, taiat in jumatati 115 gr mazare, pastai 115gr porumb baby 1 ardei gras rosu, maruntit 225gr morcovi baby 8 fire ceapa verde 225gr […]

 

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Maria Antonescu

    vreau si eu din pastele astea

  2. Anastasia Alexandra Ciuca

    Si mie-mi plac pastele cu sos, si astea chiar arata bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.