Reteta zilei: Paste cu sos de legume si cimbru
PrinteazaPaste cu sos de legume si cimbru din: ceapa rosie, supa, usturoi, vin rosu, dovlecei, ardei gras, rosii, cimbru, zahar, paste, sare, piper, masline.
Ingrediente:
- 2 cepe rosii, curatate si taiate in sferturi
- 150ml supa
- 1-2 catei de usturoi, zdrobit
- 4 linguri vin rosu
- 2 dovlecei, taiati bucati
- 1 ardei gras galben, fara seminte
- 400gr rosii, din conserva
- 2 linguri cimbru, tocat
- 1 lingurita zahar
- 350gr paste
- sare si piper
- cimbru si masline, pentru servire
Mod de preparare:
Intr-o cratita adaugati ceapa, usturoiul si supa. Aduceti la fierbere si gatiti 5 minute.
Adaugati vinul rosu, dovleceii, ardeiul, rosiile, cimbrul si zaharul. Asezonati cu sare si piper. Aduceti la fierbere si gatiti 5-7 minute, amestecand ocazional.
Gatiti pastele al dente, scurgeti si pastrati deoparte.
Transferati apoi pastele intr-un platou de servire, adaugati legumele calde, garnisiti cu cimbru si masline si serviti imediat.
Paste cu sos de legume si cimbru
Pofta buna!