Reteta zilei: Paste cu rosii uscate si parmezan

Printeaza

Paste cu rosii uscate si parmezan din: carnati, ulei de masline, ceapa, usturoi, ciuperci, dovlecei, cimbru, rosii uscate, vin alb, supa de pui, smantana, paste, parmezan, busuioc, sare de mare, piper.

Paste_cu_rosii_uscate_si_parmezan_05

Paste cu rosii uscate si parmezan

Ingrediente: 

  • 4-5 carnati
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 ceapa, cuburi
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 10-12 ciuperci
  • 2 dovlecei
  • 1 lingurita cimbru proaspat tocat
  • 1 cană de roșii uscate in ulei, tocate
  • ½ ceasca de vin alb sau supa de pui
  • 1 cană smântână
  • 1 pachet paste
  • 1 ceasca parmezan ras proaspat
  • 15 frunze de busuioc proaspăt, tăiat în felii subțiri
  • sare de mare și piper proaspat macinat dupa gust

Mod de preparare:

Se incalzeste o tigaie mare la foc mediu-mare.
Feliati cârnații și rumeniti în tigaie cu ulei de măsline.

Paste_cu_rosii_uscate_si_parmezan
Scoateți cârnați din tigaie si pastrati deoparte. Adaugati ceapa in tigaie și sotati.

Paste_cu_rosii_uscate_si_parmezan_02
Într timp, spalati si tocati ciupercile. Tăiați dovleceii.
Adaugati usturoiul, ciupercile și dovleceii in tigaie. Gatiti cateva minute.

Paste_cu_rosii_uscate_si_parmezan_03

Apoi se adaugă cimbru proaspat, rosii uscate și vin alb. Fierbeti la foc mic cateva minute si apoi incorporati smantana. Fierbeti la foc mic 6-8 minute.

Aduceti o oală mare de apă la fiert, se adauga 1 lingura sare de mare și se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet.

Asezonati sosul dupa gust cu sare de mare și piper negru proaspat macinat.

Scurgeti pastele si incorporati in sos. Fierbeti impreuna la foc mediu timp de 2-3 minute.

Paste_cu_rosii_uscate_si_parmezan_04
Adaugă ½ ceasca de parmezan ras, împreună cu busuioc si serviti imediat cu extra parmezan.

Paste_cu_rosii_uscate_si_parmezan_05

Paste cu rosii uscate si parmezan

Paste_cu_rosii_uscate_si_parmezan_05

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Imi dai si mie 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.