Reteta zilei: Paste cu legume de primavara

Printeaza

Paste cu legume de primavara din: paste, ulei de masline, sparanghel, praz, usturoi, mazare, menta, patrunjel, prosciutt, sare si piper.

Paste cu legume de primavara

Paste cu legume de primavara

 

Ingrediente:

  • 2 cesti paste
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1/2 buchet sparanghel
  • 5 fire de praz, taiat bucați
  • 5-6 catei de usturoi, tocat
  • 1 cana mazare
  • 1/2 ceasca de menta si patrunjel, pentru garnitura
  • 4 felii subtiri de prosciutto, maruntite
  • Sare și piper proaspat macinat

 

 

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie gatiti prosciutto la foc mediu cateva minute. Se incinge uleiul intr-o alta tigaie mare si adaugati sparanghelul, prazul si mazarea.

Sotati 3-4 minute. Adaugati sare si piper dupa gust, apoi usturoiul si mai gatiti 30 de secunde.

Paste cu legume de primavara

Intre timp, fierbeti pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Pastrati 1/2 cana lichid. Adaugati pastele peste legume și amestecati.

Adaugati lichidul de la paste si mai amestecati putin. Serviti pastele cu legume garnisite cu menta, patrunjel si prosciutto.

Paste cu legume de primavara

Paste cu legume de primavara

Paste cu legume de primavara

Pofta buna!

3 comentarii

  1. Bune pastele astea!

  2. Sorina Apetroiei

    Bune rau pastele astea

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.