Reteta zilei: Paste cu creveti si sos iute

Printeaza

Paste cu creveti si sos iute din: unt, ulei de masline, ceapa, usturoi, creveti, vin alb, limeta, sos iute, sare, piper, paste, busuioc, patrunjel, parmezan.

Paste_cu_creveti_si_sos_iute_13

 

Ingrediente:

  • 4 linguri de unt
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 ceapa, tocata
  • 4 catei catei de usturoi, tocat
  • 1 kg de creveti, decorticate
  • 1/2 ceasca vin alb
  • 2 limete
  • 2 lingurite sos iute
  • Sare si piper
  • 250gr paste
  • busuioc
  • patrunjel
  • 1/2 cana parmezan ras

 

Mod de preparare:

Se fierb pastele al dente. Incalziti uleiul de masline si topiti untul intr-o tigaie mare la foc mediu.

Adaugati ceapa si usturoiul si gatiti timp de doua sau trei minute.

Paste_cu_creveti_si_sos_iute_05

Adaugati creveți, apoi amestecati si fierbeti timp de cateva minute.

Stoarceti suc de limeta.

Paste_cu_creveti_si_sos_iute_08

Adaugati vin, unt, sare si piper si sos iute.

Se amesteca si se reduce focul la mic.

Scurgeti pastele si pastrati 1 ceasca de lichid.

Paste_cu_creveti_si_sos_iute_10

Adaugati pastele si amestecati, adaugati lichid de la paste, asezonati dupa gust.

Acoperiti cu parmezan ras, busuioc si patrunjel tocat si serviti imediat.

Paste_cu_creveti_si_sos_iute_11

Paste cu creveti si sos iute

Paste_cu_creveti_si_sos_iute_12

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Creveti la tigaie cu paste

Creveti la tigaie cu paste din: creveti, telina, ardei, morcovi, porumb, paste, sare, piper. Ingrediente: 300 g creveţi decorticaţi congelaţi 2 tije de ţelină 1 ardei capia 2 morcovi 1/2 conservă de porumb dulce, ştiuleţi 200 g paste scoici 3-4 linguri cu sos de soia 1 lingură cu unt sare piper   Mod de preparare: […]

 

Salata cu paste si crevete

Creveti cu paste si porumb

Creveti cu paste si porumb din: creveti, ardei, morcovi, porumb, paste, sare, piper. Ingrediente: 500 g creveţi decorticaţi congelaţi 1 ardei capia 2 morcovi 1/2 conservă de porumb 200 g paste 3-4 linguri cu sos de soia 1 lingură cu unt sare si piper   Mod de preparare: Lasă creveţii să se dezgheţe, apoi pune-i, bine […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Mariana Bolota

    Asta arata foarte, foarte bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.