Reteta zilei: Paste cu carne de vita si sos de rosii
PrinteazaPaste cu carne de vita si sos de rosii din: ulei de masline, ceapa, morcovi, telina, usturoi, vita, cimbru, dafin, pasta de tomate, lapte, vin rosu, rosii, sare, piper, paste, parmezan, patrunjel.
Ingrediente:
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă, tocata
- 1 ceașcă morcovi, tocat
- 1 cană telină, tocată
- 1 lingura de usturoi proaspăt, tocat
- 1kg carne tocata de vita
- 1 linguriță frunze de cimbru proaspăt
- 2 frunze de dafin
- 2 linguri de pastă de tomate
- 1 cană de lapte sau smantana lichida
- 1 cană de vin roșu
- 1 cană roșii zdrobite
- sare și piper negru
- 400gr paste, gătite al dente
- parmezan
- pătrunjel, tocat
Mod de preparare:
Se încălzește uleiul de măsline într-o oală mare.
Se adaugă ceapa, morcovul, țelina și usturoiul. Gatiti 1-2 minute.
Adaugati carnea si ½ linguriță de sare.
Gatiti 2 minute, adăugați cimbru și frunze de dafin. Adăugați pastă de tomate și gătiți pentru încă 2-3 minute.
Adăugați laptele, apoi continuați fierberea până când tot laptele se evaporă, aproximativ 10 minute.
Adăugați vinul si gatiti inca aproximativ 10 minute.
Se adaugă roșiile si lasati la fiert la foc mic timp de 2-2 ½ ore, amestecând la fiecare 20 de minute, până când veți obține un sos gros.
Verificați condimentele și adăugați, dupa gust, sare și piper.
Incorporati pastele in sos și serviți preparatul garnisit cu parmezan si patrunjel.
Paste cu carne de vita si sos de rosii
Pofta buna!