Reteta zilei: Paste cu carne de curcan si ciuperci
PrinteazaPaste cu carne de curcan si ciuperci din: ceapa, ulei, morcovi, telina, ciuperci, usturoi, curcan, sare, piper, oregano, fulgi de chili, nucsoara, seminte de fenicul, pasta de tomate, vin rosu, rosii, smantana, sos de soia, paste, dafin,parmezan, busuioc, patrunjel.
Poate te intereseaza si:
- Paste cu ciuperci si parmezan
- Paste cu amestec de ciuperci si ardei iute
- Paste cu sos de rosii si mozzarella
- Paste cu sos de ciuperci si verdeata
- Paste cu carne, legume si cascaval
Ingrediente:
- 1 ceapa, tocata
- 2 linguri de ulei
- 2 morcovi, cuburi
- 2 tulpini de țelină, cuburi
- 240gr ciuperci, feliate
- 6-8 catei de usturoi, tocat
- 1 kg carne tocata de curcan
- 2 ½ lingurite de sare
- 1 linguriță de piper
- 1 lingura oregano uscat
- ¼ linguriță fulgi chili
- ¼ linguriță nucșoară
- 1 lingurita seminte de fenicul
- 3 linguri pasta de tomate
- 1 ¼ cana vin rosu
- 1 cutie mare de rosii
- 3 linguri smantana
- 1 lingura sos de soia
- 400gr paste, fierte
- 1 frunza de dafin
- parmezan ras
- busuioc sau pătrunjel tocat si parmezan, pentru servire
Mod de preparare:
Într-o cratita la foc mare mediu, gatiti ceapa în ulei, timp de două minute.
Adaugati morcovi, telina, ciuperci și usturoi.
Continuați sa sotati aproximativ 5-8 minute. Scoateți legumele si transferati intr-un bol.
Stergeți cratita și se adaugă puțin ulei.
Adaugati carnea de curcan și rumeniti cateva minute, adăugați sare, oregano, piper și nucșoară.
Se adaugă pasta de tomate, gatiti timp de 1-2 minute.
Se amestecă, se adauga legumele, apoi se adaugă vinul si se amesteca bine.
Gatiti la foc mediu, aproximativ 5 minute. Adăugați roșiile, se adauga smantana si soia.
Adaugati parmezan și o frunză de dafin.
Gatiti timp de 2 ore la foc mic, apoi aruncati frunza de dafin.
Serviti cu paste fierte, parmezan ras, busuioc proaspăt sau patrunjel.
Paste cu carne de curcan si ciuperci
Pofta buna!
Arata bine pastele astea 🙂 Chiar imi plac