Reteta zilei: Pasta de fasole cu sote de legume

Printeaza

Pasta de fasole cu sote de legume din: fasole alba, iaurt, usturoi, pasta tahini, suc de lamaie, zahar, sare, vinete, ciuperci, ulei de masline, fulgi de chili, chimen, coriandru, menta.

Poate te intereseaza si:

 

Pasta de fasole cu sote de legume

Pasta de fasole cu sote de legume

Ingrediente pasta de fasole:

  • 2 cutii fasole alba
  • 1/2 cană iaurt
  • 3 catel de usturoi
  • 1 lingura pasta tahini
  • 1 lingura suc de lamaie
  • 1/3 lingurita zahăr
  • sare

Ingrediente sote de legume:

  • 90 gr vinete, curatate, taiate cuburi
  • 1 cană ciuperci cubulete
  • 1/4 ceasca + 2 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 1 1/2 lingurita fulgi de chili
  • 1 lingurita de chimen
  • 1/2 lingurita coriandru
  • 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
  • sare, dupa gust
  • 2 linguri de menta proaspata tocata
  • ulei de măsline
  • pâine proaspătă și felii de lamaie, pentru servire

Mod de preparare:

Pentru a face pasta de fasole, scurgeti fasolea din conserve, apoi se transferă intr-un blender împreună cu iaurt, usturoi, pastă tahini, suc de lămâie și zahăr. Omogenizati, apoi se condimentează cu sare. Pastrati deoparte.

Pasta de fasole cu sote de legume

Pentru a pregati sote-ul de legume, Incalziti 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare la foc mare, gatiti vinetele și ciupercile pentru aproximativ 4 minute, amestecand doar de câteva ori.

Pasta de fasole cu sote de legume

Se condimentează cu sare și piper negru proaspat macinat si se mai gateste timp de câteva secunde. Scoateți din tigaie si pastrati deoparte.

Se încălzește 1/4 ceasca de ulei de masline in aceeasi tigaie la foc mediu-mare, apoi se adauga usturoiul tocat, fulgi de chili, chimen măcinat, coriandru măcinat și piper negru.

Pasta de fasole cu sote de legume

Gatiti timp de 30 de secunde, apoi se adaugă vinetele si ciupercile si gatiti pentru inca 30 de secunde. Opriți focul apoi se adaugă 1 lingura de menta tocata și sare.

Pasta de fasole cu sote de legume

Incorporati sote-ul de legume peste pasta de fasole, se presara restul de menta tocata și se stropeste cu ulei de masline. Serviti cu paine crocanta si suc de lamaie.

Pasta de fasole cu sote de legume

Pasta de fasole cu sote de legume

Pasta de fasole cu sote de legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.