Reteta zilei: Parfait de caise

Printeaza

Parfait de caise din: caise, zahar pudra, esenta de vanilie, albusuri de ou, apa si smantana.

Parfait de caise

Parfait de caise

 

Ingrediente pentru aluatul de caise:

  • 400g caise
  • 150g zahar pudra
  • 2 lingurite de esenta de vanilie

Ingrediente pentru bezea:

  • 2 albusuri de ou
  • 225g zahar pudra
  • 100ml de apa

Ingrediente pentru frisca:

  • 300ml smantana

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 200 ° C. Taiați caisele in jumatate si scoateti samburii. Se amesteca vanilia in zahar, apoi turnati amestecul intr-o tava de copt. asezati peste caisele cu fata in jos.

Dati la cuptor pentru 20 de minute. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca. Puneti apa si zaharul pentru bezea intr-o cratita la foc mediu si amestecati pana cand se dizolva zaharul. Lasati sa fiarba apoi 5 minute.

Parfait de caise

Intre timp bateti albusurile intr-un castron. Incorporati zaharaul dizolvat in apa si bateti bine pana obtineti bezea. Transferati caisele intr-un castron. pasati caisele pana obtineti piure. Pastrati deoparte.

Puneti smantana intr-un castron mare si bateti pana obtineti frisca.

Parfait de caise

Se toarna piureul de caise in bezea si amestecati bine. Incorporati smantana si amestecati bine. Turnati in forme si dati la congelator 12 ore. Serviti cu biscuiti de ghimbir zdrobiti si sirop ramas de la caise.

Parfait de caise

Parfait de caise

Parfait de caise

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.