Panna cotta cu rubarba din: rubarbă, zahăr, frişcă lichidă, gelatină, zahăr, compot. Ingrediente pentru compot: 500 g rubarbă 200 g zahăr Ingrediente pentru panna cotta: 150 ml frişcă lichidă 100 ml lapte integral 3 foi gelatină 100 g zahăr Ingrediente pentru servit: 12 linguri compot Mod de preparare: Se pregăteşte compotul, pentru care se folosesc numai tijele de rubarbă care se […]
Reteta zilei: Panna Cotta
PrinteazaPanna Cotta din: lapte de migdale, gelatina, zahar, amaretto, lichior de cafea, migdale, zmeura.
Ingrediente:
- 3 cesti lapte de migdale
- 2 1/2 lingurite gelatina
- zahăr 1/3 cană
- 2 linguri amaretto
- 2 linguri lichior de cafea
- 1/4 cană de felii de migdale
- amaretto si zmeura, pentru servire
Mod de preparare:
Se adauga laptele intr-o cratita într-o cratiță medie.
Se presară gelatina peste si se pune deoparte pentru câteva minute.
Se aseaza cratita la foc mic și se amestecă până când gelatina se dizolvă complet, dar nu fierbeti.
După gelatina s-a dizolvat, se adaugă zahărul și se amestecă până se dizolvă complet.
Se adauga amaretto si lichiorul de cafea.
Ungeti usor cu ulei 4 boluri trmorezistente.
Se împarte amestecul de panna cotta uniform între boluri și bagati la frigider cel puțin două ore chiar peste noapte.
Puneti apoi fiecare bol in apa calda aproximativ 1 minut.
Rasturnati apoi pe farfurii.
Stropiti cu amaretto, presarati cu migdale si zmeura si serviti.
Panna Cotta
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Panna Cotta cu sos
Panna Cotta cu sos din: foi de gelatina, baton de vanilie, zahar, frisca, mure, suc de lamaie, miere. Ingrediente: 8 foi de gelatina 1 baton de vanilie 80 g zahar 600 ml frisca 400 g mure 4 linguri suc de lamaie 2 linguri miere Mod de preparare: Gelatina se înmoaie în apă rece. Se […]
Pofta buna!
Foarte buna panna cotta