Reteta zilei: Panna Cotta

Printeaza

Panna Cotta din: lapte de migdale, gelatina, zahar, amaretto, lichior de cafea, migdale, zmeura.

 

Panna_Cotta_04

Ingrediente: 

  • 3 cesti lapte de migdale
  • 2 1/2 lingurite gelatina
  • zahăr 1/3 cană
  • 2 linguri amaretto
  • 2 linguri lichior de cafea
  • 1/4 cană de felii de migdale
  • amaretto si zmeura, pentru servire

 

 

Mod de preparare:

Se adauga laptele intr-o cratita într-o cratiță medie.

Se presară gelatina peste si se pune deoparte pentru câteva minute.

Panna_Cotta
Se aseaza cratita la foc mic și se amestecă până când gelatina se dizolvă complet, dar nu fierbeti.

După gelatina s-a dizolvat, se adaugă zahărul și se amestecă până se dizolvă complet.

Panna_Cotta_02
Se adauga amaretto si lichiorul de cafea.

Ungeti usor cu ulei 4 boluri trmorezistente.

Se împarte amestecul de panna cotta uniform între boluri și bagati la frigider cel puțin două ore chiar peste noapte.

Panna_Cotta_03
Puneti apoi fiecare bol in apa calda aproximativ 1 minut.

Rasturnati apoi pe farfurii.

Stropiti cu amaretto, presarati cu migdale si zmeura si serviti.

Panna_Cotta_04

Panna Cotta

Panna_Cotta_04

 

Pofta buna!

 


Poate te intereseaza si:

Panna_cotta_cu_rubarba

Panna cotta cu rubarba

Panna cotta cu rubarba din: rubarbă, zahăr, frişcă lichidă, gelatină, zahăr, compot. Ingrediente pentru compot:  500 g rubarbă 200 g zahăr Ingrediente pentru panna cotta:  150 ml frişcă lichidă  100 ml lapte integral  3 foi gelatină  100 g zahăr Ingrediente pentru servit: 12 linguri compot Mod de preparare: Se pregăteşte compotul, pentru care se folosesc numai tijele de rubarbă care se […]

Panna_Cotta_cu_sos

Panna Cotta cu sos

Panna Cotta cu sos din: foi de gelatina, baton de vanilie, zahar, frisca, mure, suc de lamaie, miere. Ingrediente: 8 foi de gelatina 1 baton de vanilie 80 g zahar 600 ml frisca 400 g mure 4 linguri suc de lamaie 2 linguri miere   Mod de preparare: Gelatina se înmoaie în apă rece. Se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna panna cotta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.