Reteta zilei: Panna Cotta cu sos de capsuni

Printeaza

Panna Cotta cu sos de capsuni din: praf de gelatina, smantana, iaurt, esenta de vanilie, zahar, capsuni, otet balsamic, piper, menta.

Panna_Cotta_cu_sos_de_capsuni_07

 

Ingrediente:

  • 3 lingurite praf de gelatina
  • 3 cesti smantana
  • 2 cani iaurt
  • 1 ½ lingurita de esenta de vanilie
  • ¾ cana de zahar

Ingrediente sos:

  • 8 cani capsuni, feliate
  • 5 linguri de otet balsamic
  • 2 linguri de zahar
  • ½ lingurita piper negru
  • Mentam pentru decorare

 

Mod de preparare:

Puneti 4 linguri de apa rece intr-un castron mic. Se presara gelatina si se amesteca pentru a se combina.

Intr-un castron mare, amestecati impreuna 1 ½ cesti smantana, iaurtul si esenta de vanilie.

Panna_Cotta_cu_sos_de_capsuni_03

Intr-o oala mica , incalziti restul de smantana cu zahar, la foc mediu, amestecand pana se topeste zaharul.

Opriti focul, si adaugati gelatin, amestecati pana se dizolva.

Se toarna amestecul cald in amestecul rece de smantana, si se amesteca bine pana la omogenizare.

In 4 vase mici termorezistente impartiti aluatul, apoi dati la frigider peste noapte.

Panna_Cotta_cu_sos_de_capsuni_04

Inainte de servire, se amesteca capsunile cu otetul balsamic, zahar si piper.

Pastrati deoparte aproximativ 30 de minute.

Serviti panna cotta cu sos de capsuni si decorati cu menta.

Panna_Cotta_cu_sos_de_capsuni_05

Panna Cotta cu sos de capsuni

Panna_Cotta_cu_sos_de_capsuni_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Panna cotta cu biscuiti

Panna cotta cu biscuiti din: smantana, lapte, zahar, gelatina, biscuiti, unt, fructe, ciocolata. Ingrediente: 450 ml smântână dulce 200 ml lapte 60 g zahăr 20 g gelatină esenţe 90 ml sirop (jeleu de fructe) Decor: biscuiţi digestivi 2 linguri unt topit fructe ciocolată rasă   Mod de preparare: Se încălzesc la foc mic laptele cu […]

 

Panna cotta cu zmeura

Panna cotta cu zmeura

Panna cotta cu zmeura din: smantana, zahar, vanilie, zmeura. Ingrediente: 500 ml smântână lichidă 3 foi de gelatină 80 g zahăr 1 păstaie de vanilie (sau 1 linguriţă de esenţă) zmeură şi frunze de mentă (decor) 200 g zmeură 100 g zahăr   Mod de preparare: Pune gelatina la înmuiat în puţina apă pentru câteva […]

 

 

Pofta buna!

 

3 comentarii

  1. delicios acest desert!

  2. Buna prajitura asta

  3. Gabriela Martin

    Imi ploua in gura dupa prajitura asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.