Reteta zilei: Panna cotta cu zmeura
PrinteazaPanna cotta cu zmeura din: lapte, smantana, smantana lichida, zahar, gelatina, esenta de vanilie, zmeura, zahar.
Ingrediente:
- 2 cesti de lapte
- 1 ceasca smantana
- 1 ceasca smantana lichida
- 1/2 cani zahar
- 3 lingurite gelatina
- 1 linguriță esenta de vanilie
- 2 cani zmeură
- 1/3 cana de zahăr
- afine, pentru servire
Mod de preparare:
Se pregatesc ingredientele.
Intr-o tigaie, se combină împreună lapte, smantana și zahăr. Incalziti pana aproape de fierbere.
Într-un vas mic, se combina gelatina cu un pic de apă. Lasati sa stea timp de câteva minute, până când se dizolvă. Adăugați gelatina și vanilie în amestecul de lapte.
Lasati amestecul de lapte la temperatura camerei. Amestecati smantana lichida. Se toarnă amestecul în pahare de servire. Dati la frigider timp de câteva ore.
într-o tigaie, se combină împreună zmeură cu zahăr. Lasati sa fiarba timp de aproximativ 10 minute. Lasati sa se raceasca.
Scoateti paharele din frigider si presarati cu zmeura.
Serviti desertul rece cu afine.
Panna cotta cu zmeura
Pofta buna!