Reteta zilei: Painici cu lapte pentru micul dejun

Printeaza

Painici cu lapte pentru micul dejun din: lapte, drojdie, zahar, faina, sare, unt, ou.

Painici_cu_lapte_pentru_micul_dejun_10

Ingrediente:

  • 3/4 ceasca lapte
  • 1 lingurita drojdie
  • 1/4 ceasca zahar
  • 2 cani faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 4 linguri unt, topit
  • 1 ou, batut

 

 

 

Mod de preparare:

Se amesteca ingredientele si se framanta pana obtineti un aluat moale și elastic, care nu este lipicios.

Lasati la dospit pana se dubleaza volumul.

Painici_cu_lapte_pentru_micul_dejun_02

Imparțiți aluatul in 10 bucati si se lasa sa se odihneasca timp de 15 minute.

Painici_cu_lapte_pentru_micul_dejun_03

Intindeti fiecare bucata, apoi rulati, crestati usor si asezati pe o foaie de copt in tava.

Lasati sa creasca 15-20 de minute.

Painici_cu_lapte_pentru_micul_dejun_07

Ungeti cu ou si dati la cuptor aproximativ 12-15 minute la 170C.

Painici_cu_lapte_pentru_micul_dejun_09

Se lasa sa se raceasca si se servesc.

Painici_cu_lapte_pentru_micul_dejun_12

Painici cu lapte pentru micul dejun

 

Painici_cu_lapte_pentru_micul_dejun_11

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Rețetă de Pâine de Casă Tradițională Românească

Rețetă de Pâine de Casă Tradițională Românească din: faina de grau, apa calduta, sare, drojdie proaspata. Pâinea de casă a fost și rămâne un simbol al tradiției culinare românești. De-a lungul secolelor, fiecare familie din România a avut propria sa rețetă de pâine de casă, transmisă din generație în generație.   Ingrediente: 500 g făină […]

 

retete

Paine – Istorie, beneficii si retete

Paine – Istorie, beneficii si retete. Pâinea este un aliment de bază în multe culturi din întreaga lume și a jucat un rol semnificativ în istoria și dieta umană de-a lungul timpului. Istorie: Pâinea este una dintre cele mai vechi alimente cunoscute. Se crede că a fost produsă pentru prima dată cu aproximativ 10.000 de […]

 

retete

Paine prajita: Beneficii – Retete cu paine prajita

Paine prajita: Beneficii – Retete cu paine prajita Painea prajita, cunoscuta si sub denumirea de paine toast, este un aliment popular si delicios, adesea consumat la micul dejun sau ca parte a altor mese. Painea prajita este facuta din paine obisnuita, care este usor uscata prin prajire sau prajirea ei la foc mic. Acest proces […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.