Reteta zilei: Paine delicioasa de casa

Printeaza

Paine delicioasa de casa din: faina, drojdie, sare, apa, malai, tarate de grau.

Paine_delicioasa_de_casa_14

Paine delicioasa de casa

Ingrediente:

  • 3 căni făină
  • 1/4 linguriță de drojdie
  • 1 3/4 lingurite de sare
  • 1 5/8 cesti de apa
  • mălai sau tărâțe de grâu

 

 

Mod de preparare:

Într-un castron mare combinati făină, drojdie și sare. Se adaugă apă și se amestecă pana la omogenizare. Acoperiti castronul cu folie de plastic.

Paine_delicioasa_de_casa_02

Lasati la dospit aproximativ 18 ore, la temperatura camerei. Aluatul este gata atunci când suprafața sa este presarata cu bule.

Paine_delicioasa_de_casa_03

Presarti faina pe o suprafață de lucru și puneti aluatul. Se presara cu un pic de făină, se framanta putin si acoperiti cu folie de plastic și lăsa să se odihnească aproximativ 15 minute.

Paine_delicioasa_de_casa_05

Folosind suficienta făină pentru a menține aluatul sa nu se lipeasca, formati un aluat rotund.

Paine_delicioasa_de_casa_07

Pe un prosop de bumbac se adauga malai sau tarate de grau, se transfera aluatul pe prosop, si se mai presara malai sau tarate si deasupra. Se acoperă cu un alt prosop de bumbac și mai lasa timp de aproximativ 2 ore la dospit.

Paine_delicioasa_de_casa_09

Preincalziti cuptorul cu jumatate de ora inainte de a coace painea la 220C. Puneti aluatul intr-o forma rotunda, se acopera cu un capac si dati la cuptor 30 de minute.

Paine_delicioasa_de_casa_11

Apoi se scoate capacul și se coace încă 15-30 de minute. Se lasa sa se raceasca, se taie si se serveste.

Paine_delicioasa_de_casa_12

Paine delicioasa de casa

Paine_delicioasa_de_casa_13

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. O sa incerc sa fac si eu paine din asta, sa vad daca-mi iese

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.