Reteta zilei: Paine de casa cu faina integrala
PrinteazaPaine de casa cu faina integrala din: faina, faina integrala, drojdie, apa calda, unt, miere, sare, ou.
Ingrediente:
- 2 cani (280 g) de făină
- 6 linguri (90 g) făină integrală
- 2 ¼ lingurițe drojdie
- 1 ¼ ceasca (300 ml) de apă caldă
- 2 linguri (30 g) de unt nesărat, topit
- 1 lingura (15 g) de miere
- ¾ linguriță de sare
- 1 ou bătut cu putina apă si 1 praf de sare
Mod de preparare:
Adaugati făina și drojdia într-un bol mare și amestecati împreună.
Se toarna unt topit, miere și apă caldă.
Cu ajutorul unei spatule amestecati si pe marginile vasului, iar apoi bateti inca 2 minute.
Acoperiti cu folie alimentara si lasati sa creasca 20 de minute.
Se amestecă sarea cu 2 linguri de apă caldă. Se adaugă amestecul in bolul cu aluatul.
Amestecati sa se incorporeze.
Transferati in tava.
Acperiti cu folie alimentara si lasati sa creasca 10-15 minute.
Incalziti cuptorul la 190 ° C.
Ungeti cu amestecul de ou. Se coace în cuptorul preîncălzit timp de 40 de minute.
Lasati sa se raceasca si serviti.
Paine de casa cu faina integrala
Pofta buna!
Ce pufoasa pare painea