Reteta zilei: Ouă în sos de rosii
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa perfecta pentru un mic dejun gustos de oua in sos de rosii din: ceapa, ardei gras, usturoi, rosii, apa, boia dulce, piper, sare, oua si ulei.
Ingrediente:
- 1 ceapa mare
- 1 ardei gras mare
- 4 catei de usturoi
- 2 conserve rosii sau 600 rosii proaspete
- 1/2 cana apa
- 1 lingura rasa boia dulce
- 1/4 lingurita piper
- sare
- 6 oua
- 4 linguri ulei
Mod de preparare:
Cureţi şi tai mărunt ceapa şi ardeiul, apoi le căleşti în uleiul încins. Când s-a înmuiat ceapa, adaugi usturoiul strivit şi mai laşi să se călească 1 minut. Adaugi roşiile strivite şi apa. Condimentezi cu sare, piper şi boia.
Fierbi totul la foc mic 20 de minute. Spargi ouăle în sosul de roşii. Pui capacul pe oală şi continui fieberea încă 5 minute.
Dacă doreşti ca gălbenuşurile să fie fierte tari, le laşi să fiarbă 7-8 minute. Serveşti preparatul presărat cu brânză feta şi pătrunjel tocat.
Ouă în sos de rosii
Pofta buna!
Am mai vazut asa ceva, o sa incerc si eu