Reteta zilei: Oua in inele de ceapa
PrinteazaOua in inele de ceapa din: ceapa, faina, sare, piper, lapte, pesmet, ulei de masline, oua, sos iute.
Ingrediente:
- 2 inele de ceapa
- ½ ceașca făină
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță piper negru
- ½ ceasca de lapte
- ¾ ceasca pesmet
- ¾ ceasca ulei de măsline
- 2 ouă
- sosul iute, pentru servire
Mod de preparare:
Combinați făina, 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță de piper într-un bol mic. Adăugați laptele într-un al doilea bol mic și pesmetul intr-un al treilea bol.
Adăugați uleiul de măsline în tigaie, si se încălzește.
Dati ceapa prin făină, apoi înmuiați in lapte și apoi dati prin pesmet. Adăugați ceapa in uleiul fierbinte si rumeniti pe ambele parti maxim cate 2 minute.
Dati focul la mic si spargeti oualele in fiecare inel de ceapa. Se presară ouăle cu sare și piper și apoi se acoperă. Gatiti timp de aproximativ 4-6 minute.
Transferati pe o farfurie.
Serviti cu sos iute.
Oua in inele de ceapa
Pofta buna!