Reteta zilei: Orz cu chiftelute si parmezan
PrinteazaOrz cu chiftelute si parmezan din: carnati, ulei de masline, usturoi, varza, rosii uscate, supa de pui, zeama de lamaie, unt, parmezan, orz, sare.
Poate te intereseaza si Orz cu ciuperci si parmezan
Ingrediente:
- 3 cârnați, fara piele
- 2 linguri ulei de măsline
- 4 catei de usturoi, tocat
- cateva frunze de varza, tocata
- 6-7 rosii uscate, tăiate felii subțiri
- 1/3 ceasca supa de pui
- zeama de la 1/2 lamaie
- 2 linguri unt
- 1/2 ceasca parmezan proaspat ras
- 1 cană orz
- 1 vârf de cuțit de sare
Mod de preparare:
Formati chiftelute din carnea de la carnati si rumeniti intr-o tigaie. Transferati pe o farfurie. Se adauga uleiul, usturoiul, varza și rosii. Se presara cu un praf de sare și sotati pentru câteva minute. Adăugați supa si gatiti pana se incalzeste. Adăugați sucul de lămâie și chiftelutele. Amestecati.
Între timp, se fierbe orzul într-o oală cu apă sărată al dente. Se transferă orzul in tigaie. Se adauga untul și parmezanul.
Opriti focul, amestecati, asezonati, dupa gust si serviti preparatul cald.
Orz cu chiftelute si parmezan
Pofta buna!
Nu-mi place reteta asta!