Reteta zilei: Orz cu chiftelute si parmezan

Printeaza

Orz cu chiftelute si parmezan din: carnati, ulei de masline, usturoi, varza, rosii uscate, supa de pui, zeama de lamaie, unt, parmezan, orz, sare.

Poate te intereseaza si Orz cu ciuperci si parmezan

Orz_cu_chiftelute_si_parmezan_05

Orz cu chiftelute si parmezan

Ingrediente:

  • 3 cârnați, fara piele
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 4 catei de usturoi, tocat
  • cateva frunze de varza, tocata
  • 6-7 rosii uscate, tăiate felii subțiri
  • 1/3 ceasca supa de pui
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 2 linguri unt
  • 1/2 ceasca parmezan proaspat ras
  • 1 cană orz
  • 1 vârf de cuțit de sare

 

Mod de preparare:

Formati chiftelute din carnea de la carnati si rumeniti intr-o tigaie. Transferati pe o farfurie. Se adauga uleiul, usturoiul, varza și rosii. Se presara cu un praf de sare și sotati pentru câteva minute. Adăugați supa si gatiti pana se incalzeste. Adăugați sucul de lămâie și chiftelutele. Amestecati.

Orz_cu_chiftelute_si_parmezan_02

Între timp, se fierbe orzul într-o oală cu apă sărată al dente. Se transferă orzul in tigaie. Se adauga untul și parmezanul.

Orz_cu_chiftelute_si_parmezan_03

Opriti focul, amestecati, asezonati, dupa gust si serviti preparatul cald.

Orz_cu_chiftelute_si_parmezan_04

Orz cu chiftelute si parmezan

Orz_cu_chiftelute_si_parmezan_06

Pofta buna!

 

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.