Reteta zilei: Orez cu creveti, carnati si legume
PrinteazaOrez cu creveti, carnati si legume din: telina, ardei gras, creveti, carnati, orez, supa de pui, lapte, condimente, amidon, apa, zeama de lamaie, patrunjel.
Ingrediente:
- 2 fire de țelină, feliata
- 1 ardei gras verde, cuburi
- 500gr creveți, decorticati
- 2 cârnați, feliati
- 1 cană de orez brun
- 1/2 ceasca supa de pui
- 1/2 ceasca de lapte
- 3 lingurite condimente
- 1 lingura amidon + 2 linguri apă
- zeama de la 1/2 lamaie
- patrunjel tocat si felii de lamaie, pentru garnitură
- sare si piper
Mod de preparare:
Puneti orezul intr-o cratita cu 2 cani de apa. Gatiti la cuptor 30 de minute.
Pe o farfurie, adaugati creveții și presarati cu 2 lingurite de condimente si sare.
Adaugati 1 lingura de ulei de măsline într-o tigaie mare. Adaugati telina si ardei gras verde și sotati aproximativ cinci minute. Adaugă cârnații si gatiti cateva minute.
Transferati intr-un castron.
In aceeasi tigaie adaugati crevetii si rumeniti 2-3 minute. Adaugati peste carnati.
In tigaie, se adaugă apoi supa, lapte și condimentele ramase. Intr-un bol amestecati amidon cu apa si incorporati in tigaie. Gatiti cateva minute pana cand se ingroasa. Presarati cu sare si suc de lamaie.
Incorporati legumele, carnatii si crevetii si amestecati sa se combine aromele, gatiti 2 minute.
Serviti preparatul garnisit cu patrunjel si lamaie pe pat de orez.
Orez cu creveti, carnati si legume
Pofta buna!