Reteta zilei: Orez cu anghinare
PrinteazaOrez cu anghinare din: orez, anghinare, supa de legume, ulei de masline, suc de lamaie.

Orez cu anghinare
Ingrediente:
- 300 gr de orez
- 3 anghinare
- 1 l supa de legume
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare
- 2 linguri de suc de lamaie
Mod de preparare:
Scoateți frunzele exterioare de la anghinare și taiati marginile ascuțite. Adaugati in apa cu suc de lamaie.
Incalziti supa.
Se toaca pătrunjel și puneti într-o cratiță cu două linguri de ulei de masline.
Adaugati orezul si gatiti descoperit, amestecand continuu 7-10 minute.
Apoi se adaugă anghinarele și se fierbe la foc mic, adaugand supa fierbinte la fiecare câteva minute. Supa poate contine legume, dupa preferinta.
Se amestecă din când în când, până când orezul este fiert, aproximativ 20 de minute.
Serviti orezul acoperit cu pătrunjel.
Orez cu anghinare
Pofta buna!
Iese bun, n-am mancat niciodata cu anghinare …