Reteta zilei: Omleta cu rosii caramelizate
PrinteazaOmleta cu rosii caramelizate din: oua, sare, ulei, usturoi, ghimbir, zahar brun, rosii cherry, sos de soia, otet, ulei de susan, patrunjel.
- 2 ouă
- 1 vârf de sare
- 3 linguri de ulei
- 1 catel usturoi, tocat
- 1 linguriță ghimbir tocat
- 1 linguriță zahăr brun
- roșii cherry, tăiate in jumătati
- 1 lingurita sos de soia
- 1 linguriță oțet
- 1 linguriță ulei de susan
- 1 linguriță pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Într-un bol, bateți ușor ouăle cu un vârf de sare.
Într-o tigaie, încălziți 1 lingură de ulei. Când este fierbinte, turnați ouăle. Gatiti 1 minut, apoi intoarceti. Așezați pe o farfurie.
În aceeași tigaie, adăugați restul de ulei și încălziți. Adaugati usturoiul tocat și ghimbirul, amestecați cam un minut. Apoi adăugați zahărul și lăsați să se caramelizeze.
Incorporati roșiile și gătiți aproximativ 1 minut. Se toarnă sos de soia, oțet de orez și ulei de susan. Amestecați.
Transferati peste omletă.
Garnisiți cu pătrunjel proaspăt tocat si serviti.
Omleta cu rosii caramelizate
Pofta buna!





