Reteta zilei: Omleta cu peste si smantana

Printeaza

Omleta cu peste si smantana din: eglefin, unt, smantana, oua, branza cheddar, piper, nasturel.

 

omleta_cu_peste_si_smantana_03

Ingrediente: 

  • 175g file de eglefin afumat
  • 50g unt, cuburi
  • 175ml smantana
  • 4 oua
  • 40g branza Cheddar
  • piper negru măcinat
  • nasturel, pentru servire

 

 

Mod de preparare:

Se topeste jumatate din unt si se amesteca cu 4 linguri de smantana intr-o tigaie, apoi se adaugă peștele maruntit și se amestecă împreună.

Se acoperă vasul cu un capac si se pastreaza deoparte.

Bateti gălbenușurile de ou cu 1 lingura smantana. Se adaugă piper, apoi se incorporeaza în pește.

omleta_cu_peste_si_smantana

Într-un castron separat, se amestecă brânza și smantana rămasă.

Incorporati albușurile de ou, apoi se adauga în amestecul de pește.

omleta_cu_peste_si_smantana_02

Se încălzește untul rămas într-o tigaie, se adaugă amestecul și rumeniti omleta pe ambele parti.

Se decoreaza cu nasturel si se serveste.

omleta_cu_peste_si_smantana_03

Omleta cu peste si smantana

omleta_cu_peste_si_smantana_03

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Omletă cu icre şi lapţi de peste

Omletă cu icre şi lapţi de peste

Omletă cu icre şi lapţi de peste: icre, lapti de peste, praz, oua, marar, ulei, sare, piper. Ingrediente: 250 g icre şi lapţi de la peşte proaspăt (sau cumpărate separat) 1 praz 3 ouă 1 legătură mărar 2 linguri ulei de floarea-soarelui sare piper   Mod de preparare: Tai prazul rondele cât mai fine, după […]

 

Omleta cu rosii, ceapa si patrunjel

Omleta cu peste afumat

Omleta cu peste afumat Ingrediente: 200g peşte afumat 8 ouă 1ceapă mică 1fir de praz 1 lin­gură mălai 150ml ulei sare piper   Mod de preparare: Se curăţă peştele de pieliţe şi de oase, apoi se taie în cubuleţe. Se curăţă ceapa şi prazul, se spală şi se toacă ceapa mărunt, iar pra­zul în bucăţi […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Foarte buna omleta cu peste, imi place mult. Bravo!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.