Reteta zilei: Omleta cu ierburi aromatice si parmezan

Printeaza

Omleta cu ierburi aromatice si parmezan din: oua, sare, piper, busuioc, arpagic, cimbru, unt, parmezan.

Micul dejun este o masă importantă a zilei, care trebuie să asigure o sursă de energie și nutrienți pentru a începe ziua într-un mod sănătos.

Consumul unui mic dejun echilibrat poate avea numeroase beneficii pentru sănătate, inclusiv creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea concentrării și performanței cognitive, reducerea senzației de foame și menținerea unei greutăți corporale sănătoase.

O masă echilibrată de mic dejun ar trebui să includă alimente bogate în carbohidrați complecși, proteine și grăsimi sănătoase. Acestea pot include ouă, cereale integrale, fructe și legume proaspete, brânză, iaurt sau lapte degresat, nuci și semințe.

Să sari peste micul dejun sau să alegi alimente procesate și pline de zahăr poate duce la o creștere a poftelor alimentare nesănătoase în timpul zilei, la o scădere a nivelului de energie și la o încetinire a metabolismului.

Prin urmare, este important să încerci să faci alegeri alimentare sănătoase și să îți faci timp pentru a lua un mic dejun nutritiv în fiecare dimineață.

 

Omleta_cu_ierburi_aromatice_si_parmezan_09

Ingrediente: 

  • 2 oua
  • sare
  • piper negru
  • 2 frunze busuioc, tocat
  • 1-2 lingurite arpagic proaspăt, plus mai mult pentru servire
  • 1 crenguta de cimbru proaspat, tocat
  • 1 lingura unt nesarat
  • 1 lingura parmezan ras, plus mai mult pentru servire

 

 

Mod de preparare:

Spargeti ouale intr-un castron. Bateti cu o furculiță.

Omleta_cu_ierburi_aromatice_si_parmezan

Adaugati sare, piper, busuioc, arpagic și cimbru.

Omleta_cu_ierburi_aromatice_si_parmezan_02

Se amestecă pentru a se combina.

Omleta_cu_ierburi_aromatice_si_parmezan_03

Se încălzește o tigaie la foc mediu-mare. Se adaugă untul și dupa ce se topeste.

Omleta_cu_ierburi_aromatice_si_parmezan_04

Se incorporeaza oul batut.

Omleta_cu_ierburi_aromatice_si_parmezan_05

Amestecati cu o spatula, gatiti 2-3 minute.

Omleta_cu_ierburi_aromatice_si_parmezan_06

Presarati apoi parmezan.

Omleta_cu_ierburi_aromatice_si_parmezan_07
Mai gatiti 1-2 minute.

Omleta_cu_ierburi_aromatice_si_parmezan_08

Transferați omleta pe o farfurie si se presara cu parmezan si arpagic, apoi serviti.

Omleta_cu_ierburi_aromatice_si_parmezan_09

Omleta cu ierburi aromatice si parmezan

Omleta_cu_ierburi_aromatice_si_parmezan_09

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. Ce bine arata omleta!

  2. Foarte buna omleta 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.