Reteta zilei: Noodles in sos de soia cu chiftelute de porc

Printeaza

Noodles in sos de soia cu chiftelute de porc din: carne de porc, condimente, usturoi, radacina de ghimbir, noodles, ulei de masline, sos de soia, apa, suc de lamaie, zahar brun, sos de peste, ulei de masline, ceapa verde si coriandru.

Ingrediente:

Noodles in sos de soia cu chiftelute de porc

Noodles in sos de soia cu chiftelute de porc

  • 500 g carne de porc
  • 2 lingurite condimente chinezesti
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 1 lingura radacina ghimbir proaspat tocat
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 punga noodles
  • 3 linguri sos de soia
  • 2 linguri apa
  • Sucul de la o lamaie
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingurita sos de peste
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 fire ceapa verde, fin feliate
  • Coriandru (pentru garnitura)

 

Mod de preparare:

Intr-un castron combinati carnea, condimentele chinezesti, usturoiul si ghimbirul. Se amesteca cu mainile pana se combina. Formati apoi 15-20 de chiftelute.

Se incalzeste o lingura de ulei in tigaie la foc mediu. Prajiti chiftelutele aproximativ 10 minute.

Noodles in sos de soia cu chiftelute de porc

Intr-un castron mic, amestecati impreuna sosul de soia cu apa, sucul de lamaie, restul de ulei, sosul de peste si zaharul brun.. Se toarna intr-o cratita mica si se fierbe pentru cateva minute la foc mic.

Noodles in sos de soia cu chiftelute de porc

Intre timp, gatiti noodles in apa clocotita 3 minute. Transferati taiteii in amestecul de sos de soia si amestecati pentru a se combina.

Noodles in sos de soia cu chiftelute de porc

Serviti noodles cu chiftelutele. Garnisiti cu ceapa verde si coriandru.

Noodles in sos de soia cu chiftelute de porc

Noodles in sos de soia cu chiftelute de porc

Noodles in sos de soia cu chiftelute de porc

Pofta buna!

3 comentarii

  1. Daniela Avram

    Imi placeeeeeeeee mult

  2. O sa fac si eu noodles in sos de soia

  3. Uite cum le fac eu, si sunt foarte mandra de reteta mea, va propun s-o incercati si voi:

    Noodles cu chiftele si legume:

    Ingediente:

    Pentru chiftele:
    3 catei de usturoi, zdrobiti
    ghimbir proaspat, ras
    2 tulpini de lemongrass
    1 lime – coaja
    500g carne tocata de porc
    2 linguri coriandru proaspat, tocat fin
    1 ardei iute rosu, fara seminte si tocat fin
    ulei vegetal

    Pentru legume murate:
    100ml otet
    2 linguri zahar
    2 lime – sucul
    3 linguri apa calda
    2 lingurite sare de mare
    400g morcovi, taiati
    300g ridichii, taiate

    Pentru glazura de miere:
    25g miere
    20 ml sos de soia
    1 lime – coaja

    Mod de preparare:

    Pentru legumele murae, se pun sarea, otetul, zaharul, sucul de lime si apa intr-un bol. Se amesteca pentru a se dizolva zaharul. Se transfera jumatate din cantitate intr-un bol (se pastreaza restul), apoi se adauga legumele. Se pun deoparte, amestecand din cand in cand.

    Pentru chiftele, se combina toate ingredientele, cu exceptia uleiului, intr-un bol si se amesteca bine. Se ruleaza chiftelele, apoi se lasa deoparte.
    Pentru glazura, se amesteca mierea, sosul de soia si coaja de lime intr-un castron.

    Se incalzeste cuptorul. Se pune pe foc o tigaie cu putin ulei, apoi se prajesc chiftelele la foc mediu, timp de aproximativ 8 minute, pana cand sunt gata. Se pun chiftelutele intr-o tava, se adauga glazura de miere, apoi se lasa la cuptor, acoperite cu folie.

    Se scurg legumele murate, apoi se pun intr-un castron. Se gatesc taiteii conform instructiunilor de pe ambalaj. Apoi se impart in boluri, se toarna sucul pastrat de la murarea legumelor, apoi se adauga chiftelele si putina glazura din tava. Se adauga legumele murate, apoi se adauga ardei iute. Se servesc cu felii de lime.

    Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.