Reteta zilei: Negrese cu fructe uscate si glazura de banane

Printeaza

Negrese cu fructe uscate si glazura de banane din: prune uscate, cirese uscate, nuci, fistic, alune, unt de nuca de cocos, cacao, esenta de vanilie, banane, unt de arahide, siropt de artar, pudra de cacao.

Negrese cu fructe uscate si glazura de banane

Negrese cu fructe uscate si glazura de banane

 

Ingrediente negrese:

  • 1 cana de prune uscate fara samburi
  • 1 cana de cireșe uscate sau afine uscate
  • 1 cana nuci la alegere
  • 1 cana fistic
  • 1/2 cana alune intregi sarate
  • 1 lingura de unt de nuca de cocos topit
  • 1/4 ceasca pudra de cacao neindulcita

Ingrediente pentru glazura:

  • 2 lingurite de esenta de vanilie
  • 2 banane coapte
  • 1/4 ceasca unt de arahide neindulcit
  • 4 linguri sirop de arțar
  • 1/4 ceasca de pudra de cacao neindulcita

 

Mod de preparare:

Intr-un blender combinati prunele, ciresele, nucile, fisticul, untul de nuca de cocos și ¼ cana pudra de cacao. Procesati pana la omogenizare.

Intr-o forma de copt asezati hartie de copt si raspanditi amestecul de fructe uscate. Uniformizati cu o spatula.

Negrese cu fructe uscate si glazura de banane

Se presara alune, apasand usor sa se incorporeze in amestec. Folosind aceeași blender adaugati vanilia, bananele, untul de arahide, siropul de arțar și cacaua.

Procesati pana la omogenizare. Imprastiati glazura in tava si uniformizati cu spatula.

Negrese cu fructe uscate si glazura de banane

 

Dati tava la congelator pentru aproximativ 45 de minute. Scoateți tava din congelator, taiati si serviti.

Negrese cu fructe uscate si glazura de banane

Negrese cu fructe uscate si glazura de banane

Negrese cu fructe uscate si glazura de banane

Pofta buna!

 

4 comentarii

  1. Ana Banana

    Foarte bine arata negresele astea, mi-ai facut o pofta de mor

  2. Nu prea mananc prajitura, dar negresa asta arata bine rau de tot

  3. Bianca Varlan

    Mi-ai facut pofta, la ora asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.