Reteta zilei: Negresa cu gem de zmeura si glazura de ciocolata

Printeaza

Negresa cu gem de zmeura si glazura de ciocolata din: ciocolata, unt, zahar, oua, vanilie, faina, gem de zmeura, frisca, ciocolata amaruie, zmeura.

Poate te intereseaza si Negresa cu sos de ciocolata si migdale

Negresa_cu_gem_de_zmeura_si_glazura_de_ciocolata_15

Ingrediente:

  • 120 gr ciocolata, tocata
  • 3/4 ceasca unt nesărat
  • 2 cani de zahar
  • 3 oua
  • 1 lingurita vanilie
  • 1 cană faina
  • 3/4-1 ceasca gem de zmeura
  • 3/4 cană frișcă
  • 180gr ciocolată amaruie, tocata
  • zmeura, pentru servire

Mod de preparare:

Se topeste ciocolata impreuna cu untul la bain-marie.

Scoateți castronul de la bain-marie și se incorporeaza zahărul. Se amestecă bine.

Se incorporeaza ouăle, vanilie, se amestecă bine.

Negresa_cu_gem_de_zmeura_si_glazura_de_ciocolata_05

Adaugati făină și se amestecă până la omogenizare.

Intr-o tava de copt, se aseaza folie de aluminiu.

Se toarna aluatul si se uniformizeaza.

Coaceți la 170C pentru 25-35 minute.

Negresa_cu_gem_de_zmeura_si_glazura_de_ciocolata_07

Se lasă să se răcească complet. Răspânditi gem de zmeura într-un strat subțire pe partea de sus.

Pentru prepararea glazurii de ciocolata, intr-o cratiță mică, se aduce la foc mic frisca si incalziti bine, opriti focul.

Negresa_cu_gem_de_zmeura_si_glazura_de_ciocolata_11

Se adauga ciocolata si se amesteca pana este topita.

Se toarnă glazura de ciocolata peste stratul gem și răspânditi pana se uniformizeaza.

Negresa_cu_gem_de_zmeura_si_glazura_de_ciocolata_13

Dati la frigider pentru cel puțin 1 oră. Scoateti din tava si taiati.

Serviti rece cu zmeura.

Negresa_cu_gem_de_zmeura_si_glazura_de_ciocolata_14

Negresa cu gem de zmeura si glazura de ciocolata

Negresa_cu_gem_de_zmeura_si_glazura_de_ciocolata_16

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Negresa cu crema de vanilie, lapte si krantz din: oua, zahar, lapte, faina, cacao, praf de copt, esenta de vanilie, amidon, frişca li­chidă, păstaie de vanilie, coajă rasă de la 1 lămâie, nuci. Ingrediente pentru blat: 6 ouă 250 g zahăr 125 ml lapte 250 g făină 50 g cacao 1 plic praf de copt 1 fiolă esenţă de vanilie […]

Negresa cu nuca

Negresa frageda cu nuca si ciocolata

Negresa frageda cu nuca si ciocolata din: ciocolată neagră, oua, zahar, faina, praf de copt, arhide, apa, cacao, unt. Ingrediente: 300 g ciocolată neagră 5 ouă 5 linguri de zahăr 300 g făină 1 praf de copt 50 g arahide mărunţite Ingrediente pentru glazura: 5 linguri de zahăr 5 linguri de apă 5 linguriţe de cacao […]

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.