Reteta zilei: Negresa cu alune si curmale

Printeaza

Negresa cu alune si curmale din: ciocolata, unt, oua, zahar, vanilie, faina, curmale, alune, zahar pudra.

Negresa cu alune si curmale

Ingrediente: 

  • 350gr ciocolata, rupta bucati
  • 225gr unt, taiat bucati
  • 3 oua
  • 115gr zahar
  • 1 lingurita vanilie
  • 75gr faina
  • 225gr curmale, maruntite
  • 200gr alune, maruntite
  • zahar pudra, pentru servire

 

 

Mod de preparare:

Preincalziti cuptorul la 190 C. Ungeti o tava si asezati hartie de copt.

Puneti ciocolata si untul intr-un bol si topiti la bain-marie.

Pastrati apoi deoparte sa se raceasca usor.

Negresa cu alune si curmale
Intr-un alt bol bateti oualele, zaharul si vanilia.

Incorporati crema de ciocolata si faina si omogenizati.

Adaugati curmalele si alunele. Amestecati.

Negresa cu alune si curmale
Transferati in tava.

Coaceti 30-40 de minute.

Lasati sa se arceasca, presarati cu zahar pudra si serviti.

Negresa cu alune si curmale

Negresa cu alune si curmale

Negresa cu alune si curmale

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Negresa cu bere bruna

Negresa cu bere bruna

Negresa cu bere bruna din: ciocolata, bere bruna, unt, zahar, vanilie, oua, faina, sare, cacao. Ingrediente: 325 g ciocolata 125 ml bere brună 225 g unt 300 g zahăr 3 ouă esenţă de vanilie 100 g făină un praf sare Pentru decor: 2 linguri cacao   Mod de preparare: Se pune berea la fiert şi […]

Tort negresa

Tort negresa

Tort negresa din: ciocolata, oua, zahar, unt, faina, cacao. Ingrediente: 200 g ciocolată neagră 4 ouă 200 g zahăr 150 g unt 50 g făină 50 gcacao   Mod de preparare: Topeşti ciocolata şi untul pe baie de aburi, amestecând continuu. Separat, mixezi ouăle cu zahărul aproximativ 5-7 minute, adaugi făina şi pudra de cacao. […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.