Reteta zilei: Muschiulet de porc la tigaie cu legume pe pat de orez

Printeaza

Muschiulet de porc la tigaie cu legume pe pat de orez din: usturoi, sos de stridii, sos de soia, sare de mare, amidon, muschiulet de porc, telina, bok choy, ulei de susan, pastai de mazare, ciuperci, ceapa, ardei gras, muguri de fasole, castane de apa, muguri de bambus, supa de pui, piper, orez fiert.

Poate te itnereseaza si Muschiulet de porc la cuptor cu sos de afine

Muschiulet_de_porc_la_tigaie_cu_legume_pe_pat_de_orez_12

Ingrediente:

  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 1 lingura plus 1 lingurita sos de stridii
  • 1/2 lingura sos de soia
  • sare de mare
  • 1 1/2 lingurita amidon
  • 1 bucata muschiulet de porc, feliat
  • 2 tulpini telina, feliata pe diagonală
  • 3 buc varza chinezeasca, bok choy, felii
  • 3 linguri ulei de susan
  • 180gr pastai de mazăre, felii
  • 200gr ciuperci, felii
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 ardei gras verde sau roșu, feliat
  • 150gr muguri de fasole
  • 1 cutie castane de apă
  • 1 cutie felii muguri de bambus
  • 1/4 ceasca supa de pui
  • piper negru proaspăt măcinat, dupa gust
  • 2-3 cani de orez fiert, pentru servire

 

Mod de preparare:

Se amestecă usturoi, cu 1 lingura sos de stridii, sos de soia, sare, 1/2 lingurita amidon într-un castron.

Se adauga carnea de porc și se marinează 15 minute.

Muschiulet_de_porc_la_tigaie_cu_legume_pe_pat_de_orez

Se încălzește un wok la foc mare, se adauga 1 lingura ulei de susan, adaugati telina si bok choy, se presara cu sare.

Se gateste timp de 1-2 minute.

Muschiulet_de_porc_la_tigaie_cu_legume_pe_pat_de_orez_06

Adăugați o lingura de ulei si se adaugă legumele rămase.

Se presara cu sare și se gatesc până se rumenesc, aproximativ 4-5 minute.

Transferati intr-un castron mare.

Muschiulet_de_porc_la_tigaie_cu_legume_pe_pat_de_orez_09

Se amestecă supa de pui, restul de sos de stridii si 1 lingurita amidon.

Adaugati ulei in wok, se adauga carnea si se gateste aproximativ 3-4 minute.

Muschiulet_de_porc_la_tigaie_cu_legume_pe_pat_de_orez_10

Incorporati din nou legumele in wok si amestecati.

Adaugati amestecul de supa, aduceti la fierbere, amestecati usor pentru a se intrepatrunde aromele, se asezoneaza dupa gust si se serveste preparatul fierbinte pe pat de orez.

Muschiulet_de_porc_la_tigaie_cu_legume_pe_pat_de_orez_11

Muschiulet de porc la tigaie cu legume pe pat de orez

Muschiulet_de_porc_la_tigaie_cu_legume_pe_pat_de_orez_12

Pofta buna!

 


poate iti place si:

Muschi de porc cu piper

Muschi de porc cu piper

Muschi de porc cu piper din: muschi de porc, piper, usturoi, ulei, boia, sare. Ingrediente: 500 g muşchi de porc 50 g piper mozaic 2 căţei de usturoi 1 lingură de ulei 1 linguriţă rasă de boia sare   Mod de preparare: Unge carnea cu ulei şi usturoi pisat. Dă-o cu sare şi boia. Rumeneşte-o în […]

Muschi de porc la capac

Muschi de porc la capac

Muschi de porc la capac din: muschi de porc, rozmarin, usturoi, condimente, piper, ulei de masline, supa de vita, otet balsamic, ceapa rosie. Ingrediente: 1 bucata muschi de porc 2 lingurite mix de rozmarin si usturoi 1 lingurita condimente pentru carne de porc, dupa preferinta 1/2 lingurita piper negru 1 lingura ulei de masline 1 cana […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Mi-ai dat o idee buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.