Reteta zilei: Muschi de porc umplut
PrinteazaMuschi de porc umplut din: ulei de masline, usturoi, rosii uscate, masline, parmezan, nuci de pin, muschi de porc, bacon.
Ingrediente:
- 1 lingura ulei de masline
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- 6 rosii uscate, fărâmițate
- 6 masline verzi, tocate
- 25g parmezan, ras
- 2 linguri nuci de pin
- 500gr muschi file de porc
- 2-4 felii bacon
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 190C. Pentru a prepara umplutura, se incinge uleiul de masline intr-o tigaie, se adauga usturoiul zdrobit, rosiile uscate si masline verzi tocate și se fierbe la foc mediu timp de 2-3 minute, amestecand des. Scurgeți uleiul si pastrati umplutura intr-un bol.
Adăugați parmezan ras și nuci de pin peste amestecul de rosii. Asezonati umplutura cu piper negru proaspat macinat.
Indepartati orice urma de grasime, faceti o tăietură de-a lungul fileului. Puneti umplutura pe jumătate, răspânditi uniform. Rulati cu bacon. Procedati la fel cu cealalta jumatate. Prajiti intr-o tigaie pana se rumenesc bine.
Transferati într-un vas de copt si dati la cuptor pentru 45-50 minute. Scoateți carnea de porc din cuptor, se acoperă cu folie și se lasă să se odihnească timp de 10 minute înainte servire.
Se serveste cu paste.
Muschi de porc umplut
Pofta buna!